Kontrollera däckspårsdjup

För att upprätthålla säkerhet, korrekta prestanda och kunna avgöra om det är dags för däckrotation (om tillämpligt) är det viktigt att mäta mönsterdjupet. Däck med mönsterdjup på mindre än 4/32 tum (3 mm) löper större risk att vattenplana på våta underlag och bör undvikas. Däck med mönsterdjup på mindre än 5/32 tum (4 mm) fungerar inte bra på snö och slask, och bör därför inte användas under vinterförhållanden.

För att förbättra fordonets köregenskaper och minska risken för vattenplaning på våta underlag sätter du de däck som har störst mönsterdjup på bilens baksida.

Använd tabellen som en allmän vägledning vid mätning av mönsterdjupet.

5/32 tum eller större Däcken är bra
3/32 tum – 4/32 tum Byt ut eller rotera däcken snart. Däckens prestanda kan försämras under snöiga eller isiga förhållanden
2/32 tum eller mindre Byt ut eller rotera däcken nu

Använda mönsterdjupsmätare

Mät noggrant däcken på utsidan, mitten och insidan av varje däck genom att använda en mönsterdjupsmätare. Mät genom att sticka ned den utdragna däckslitageindikatorn i ett av huvudspåren i slitbanan. Om mönsterdjupmätaren visar 2/32 tum eller mindre vid någon av de tre mätningarna rekommenderar Tesla att du byter däcken nu.