Montera den främre registreringsskyltens fäste

För att kunna följa reglerna i jurisdiktioner som kräver att fordonet har en registreringsskylt framtill har Model Y ett fäste för registreringsskylten. Fästet är anpassat efter formen på den främre stötfångaren och sitter fast med starkt lim.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Tesla rekommenderar att monteringen görs när fordonet är torrt och rent och under en varm dag. Om det är kallt eller vått kan det leda till att limmet inte fäster ordentligt.

Montera den främre registreringsskyltens fäste:

 1. Testa isopropylalkoholen på en lackad yta som inte syns för att försäkra dig om att den inte skadar eller tar bort lacken.
 2. Rengör monteringsytan med isopropylalkohol och låt torka i minst en minut.
 3. Ta bort skyddstejpen från den limmade ytan på ovansidan av fästet och ta delvis bort tejpen från ovansidan av den limmade ytan på varje sida. Lämna kvar den nedre hälften av tejpen på sidorna och vik den lösa tejpen utåt så att du enkelt kan ta bort tejpen efter att du riktat in fästet på stötfångaren.
  Skyltfästets baksida med tejpen borttagen från övre delen och delvis borttagen på vardera sidan.
 4. Luta överdelen av registreringsskyltens fäste bort från stötfångaren (för att undvika att det fastnar på fel plats) och rikta in den nedre mittendelen av fästet med mitten av grillen så som visas på bilden.
  Pilarna visar hur registreringsskyltens nedre mittre del riktas in mot mitten av grillen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Anm
  Var så noggrann det bara går när du riktar in fästet för du kommer inte kunna flytta på det när det väl sitter fast på stötfångaren.
 5. När du har riktat in fästet för du ovandelen av fästet mot stötfångaren och trycker fast det så att limmet fäster.
  Pilarna visar hur skyltfästets övre del ska tryckas mot stötfångaren.
 6. Ta bort de återstående tejpbitarna från sidorna av fästet och tryck sedan fast hela fästet mot stötfångaren. Se till att fästet sitter fast på alla limmade ytor.
 7. När fästet sitter fast ordentligt skruvar du fast registreringsskylten i fästet med de fyra medföljande skruvarna (dra åt till 3 Nm/2,2 ft-lbs).
  Fordonets framdel visas med skyltfästets skruvar markerade.