Parkoppla en Bluetooth-enhet

Efter parkoppling kan du använda din Bluetooth-kompatibla telefon till att ringa och ta emot telefonsamtal, få åtkomst till din kontaktlista, se senast ringda samtal osv. Du kan även spela upp mediefiler från telefonen. Om en telefon är parkopplad kan Model Y ansluta till den så fort den är inom räckhåll.

Om du vill parkoppla en telefon ska du utföra följande steg medan du sitter i Model Y:

 1. Se till att både pekskärmen och telefonen är påslagna.
 2. Aktivera Bluetooth på telefonen och se till att den kan identifieras.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Anm
  På vissa telefoner kan du behöva gå till Bluetooth-inställningarna för att slutföra proceduren.
 3. Tryck på Bluetooth-ikonen längst upp på pekskärmen.
 4. Tryck på Lägg till en ny enhet > Starta sökning på pekskärmen. Pekskärmen visar en lista med alla tillgängliga Bluetooth-enheter inom räckvidden.
 5. Tryck på den telefon du vill parkoppla på pekskärmen. Inom några sekunder visar pekskärmen ett slumpmässigt genererat nummer, och din telefon ska visa samma nummer.
 6. Kontrollera att numret som visas på din telefon är samma som numret som visas på pekskärmen. Bekräfta därefter på telefonen att du vill parkoppla.
 7. Telefonen kan fråga dig om du vill tillåta att Model Y får åtkomst till dina kontakter och mediefiler.

Efter parkopplingen ansluter Model Y automatiskt till telefonen och Bluetooth-symbolen visas bredvid telefonens namn på pekskärmen för att indikera att anslutningen är aktiv.

Du kan visa Bluetooth-inställningsskärmen när som helst om du vill ändra inställningar som är kopplade till en ansluten enhet. Du kan till exempel ange en ansluten telefon som Prioriterad enhet. Det här är praktiskt i situationer när du har anslutit fler än en telefon och båda telefonerna används ofta i Model Y samtidigt. Model Y försöker automatiskt att ansluta till den prioriterade enheten före andra enheter.