Programmera smarta garagedörrar

MyQ

Ikon med hus och garagedörr
I förekommande fall kan Model Y på ett intelligent sätt ansluta till ditt smarta myQ-garage, vilket gör att du kan fjärrövervaka och fjärrstyra garagedörren från fordonets pekskärm. Det är praktiskt om du glömmer att stänga garagedörren, vill släppa in nära och kära eller behöver öppna eller stänga garaget automatiskt när fordonet upptäcks i närheten.

Följ de här stegen för att konfigurera myQ på fordonet:

 1. Garagedörren måste vara kompatibel med myQ. Använd myQ-kompatibilitetsverktyget (https://www.myq.com/app/myq-compatibility) för att avgöra det.
 2. Kontrollera att garaget är kompatibelt med Wi-Fi. myQ använder Wi-Fi för att kommunicera med din smartphone och fordonet. På vissa garage sitter en Wi-Fi- eller myQ-symbol på hubben. Garaget måste ha en stark Wi-Fi-signal för att du ska kunna styra och övervaka garaget från fordonet.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Anm
  Om ditt garage inte är kompatibelt kan du köpa en extern myQ-hubb för att använda den här funktionen.
 3. Ladda ner myQ-appen från telefonens appbutik. Använd appen för att ange kontoinformation och parkoppla garaget med telefonen. Du måste ha en betalprenumeration för att kunna använda myQ. Den kan köpas i appen.
 4. Kontrollera att fordonet har den senaste tillgängliga programvaruversionen och att det har Wi-Fi- eller LTE-anslutning.
 5. Tryck på garageikonen längst upp på pekskärmen eller gå till Reglage > Lås > myQ-anslutet garage > Länka konto och följ instruktionerna för att parkoppla garaget med Model Y. När parkopplingen är klar kan du övervaka och styra garaget från pekskärmen, där du kan anpassa myQ ännu mer.

Mer information, frågor eller felsökningshjälp finns på www.myQ.com/Tesla.

HomeLink

Programmera HomeLink®:

Animering som beskriver processen för programmering av HomeLink.
 1. Parkera Model Y på ett sådant sätt att den främre stötfångaren är framför enheten som du vill programmera.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Försiktig
  Enheten kanske öppnas eller stängs under programmeringen. Innan du programmerar den ska du därför se till att enheten inte kan slå i människor eller föremål.
 2. Kontrollera att enhetens fjärrkontroll har ett korrekt fungerande batteri. Tesla rekommenderar att du byter batteri i enhetens fjärrkontroll innan du programmerar HomeLink.
 3. Tryck på HomeLink-ikonen längst upp på Reglage skärm.
 4. Tryck på Skapa HomeLink.
 5. Fyll i ett namn på enheten på HomeLink-skärmen och tryck sedan på Registrera eller Lägg till ny HomeLink.
 6. Välj vilket läge du vill använda (Standard, D-läge eller UR-läge) och tryck sedan på Ställ in läge.
 7. Tryck på Starta och följ anvisningarna på skärmen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Anm
  Om du ser en skärm som heter ”Lär in mottagaren” när du programmerar enheten måste du ha i åtanke att detta är tidskritiskt steg. När du har tryckt på knappen Learn/Program/Smart på enhetens fjärrkontroll har du endast cirka 30 sekunder på dig att ta dig tillbaka till fordonet, trycka på Fortsätt och sedan dubbelklicka på den inlärda HomeLink-enhetens namn. Fundera på att ha en person till hands för att se till att steget kan slutföras inom 30 sekunder.
 8. När enheten är programmerad ska du trycka på Spara för att slutföra programmeringen.
 9. Kontrollera till att HomeLink fungerar som det ska. I vissa fall kan du behöva upprepa programmeringsprocessen flera gånger innan du lyckas.

När den är programmerad kan du styra enheten genom att trycka på motsvarande HomeLink-ikon på pekskärmen. HomeLink kommer ihåg placeringen för programmerade enheter. När du närmar dig en känd plats visas HomeLink-reglaget på pekskärmen automatiskt. När du kör bort försvinner den.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
HomeLink-ikonen visas längst upp på pekskärmen när Model Y upptäcker en programmerad HomeLink-enhet inom räckvidd och pekskärmen inte redan visar HomeLink- eller popup-fönstret,
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Om du behöver mer hjälp eller har frågor om kompatibilitet ska du kontakta HomeLink (www.homelink.com eller ringa 1-800-355-3515).