Διαστήματα σέρβις οχήματος

Γενικά, το σέρβις του οχήματός σας θα πρέπει να γίνεται όποτε παρουσιαστεί ανάγκη. Ωστόσο, η Tesla συνιστά να εκτελούνται οι ακόλουθες διαδικασίες συντήρησης στα χρονικά διαστήματα που αναφέρονται, όπως αυτά ισχύουν για το όχημά σας, ώστε να είναι πάντα εξασφαλισμένη η αξιοπιστία και η απόδοση του Model Y.
  • Έλεγχος της κατάστασης του υγρού φρένων κάθε 4 χρόνια (αντικαταστήστε το εάν είναι απαραίτητο)*.
  • Αντικατάσταση της σακούλας υλικού αφύγρανσης στο κλιματιστικό κάθε 4 χρόνια.
  • Αντικατάσταση του φίλτρου αέρα καμπίνας κάθε 2 χρόνια (ή 3 χρόνια για φίλτρο HEPA και φίλτρα άνθρακα, εάν υπάρχουν). Για τα οχήματα στην Κίνα, αντικαταστήστε τα φίλτρα HEPA και τα φίλτρα άνθρακα κάθε χρόνο.
  • Αντικατάσταση φίλτρων HEPA κάθε 3 χρόνια (ή κάθε χρόνο στην Κίνα)
  • Καθαρισμός και λίπανση στις δαγκάνες φρένων κάθε χρόνο ή κάθε 12.500 μίλια (20.000 km) εάν βρίσκεστε σε περιοχή όπου γίνεται ρίψη αλατιού στους δρόμους στη διάρκεια του χειμώνα
  • Εναλλαγή θέσης των ελαστικών κάθε 6.250 μίλια (10.000 km) ή εάν η διαφορά βάθους πέλματος είναι 2/32 in (1,5 mm) ή μεγαλύτερη, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο

* Η χρήση απότομου φρεναρίσματος λόγω ρυμούλκησης, κατάβασης βουνού ή οδήγησης επιδόσεων --ιδίως για οχήματα σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα-- μπορεί να απαιτήσει συχνότερους ελέγχους και αντικαταστάσεις του υγρού φρένων.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ΠΡΟΣΟΧΗ
Εκτελέστε κάθε διαδικασία σε αυτόν τον οδηγό σε στεγνό και καλά φωτισμένο χώρο. Για την ασφάλειά σας, εκτελείτε διαδικασίες μόνο αν αισθάνεστε άνετα και ακολουθείτε πάντα όλες τις παρεχόμενες οδηγίες.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από το άνοιγμα του δοχείου ψυκτικού υγρού της μπαταρίας εξαιρείται από την εγγύηση.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Τα παραπάνω χρονικά διαστήματα βασίζονται σε τυπικές συμπεριφορές οδήγησης και σενάρια. Ωστόσο, το σέρβις του Model Y θα πρέπει να πραγματοποιείται γενικά ανάλογα με τις ανάγκες. Βάσει διάφορων περιστάσεων, όπως οδηγική συμπεριφορά, χρήση,περιβαλλοντικές συνθήκες κ.λπ., τα παραπάνω εξαρτήματα συντήρησης ενδέχεται να χρειάζονται αντικατάσταση περισσότερο ή λιγότερο συχνά από το καθορισμένο διάστημα. Επιπλέον, η παραπάνω λίστα δεν θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένη και δεν περιλαμβάνει τα αναλώσιμα εξαρτήματα, όπως υαλοκαθαριστήρες, τακάκια φρένων, μπαταρία μολύβδου-οξέος χαμηλής τάσης (εάν υπάρχει), κ.λπ.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Ζημιές ή βλάβες που μπορεί να προκληθούν από εργασίες συντήρησης ή επισκευών που δεν εκτελούνται από πιστοποιημένους τεχνικούς της Tesla δεν καλύπτονται από την εγγύηση.