Αντικατάσταση των αμορτισέρ του καπό

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Όταν αντικαθιστάτε ένα ζεύγος αμορτισέρ του χώρου αποσκευών, κάντε το ένα κάθε φορά. Μην αφαιρείται και τα δύο αμορτισέρ του χώρου αποσκευών ταυτόχρονα σε περίπτωση που το στήριγμα που δεν προκαλεί φθορά, σπάσει ή αποτύχει.

Τα αμορτισέρ του καπό μπορούν να αντικατασταθούν, εάν αρχίσουν να μην λειτουργούν για οποιονδήποτε λόγο. Για να αντικαταστήσετε τα αμορτισέρ του καπό:

  1. Ανοίξτε το καπό και χρησιμοποιήστε ένα στήριγμα που δεν προκαλεί φθορά, για να το στηρίξετε προσωρινά.

  2. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας, για να απασφαλίσετε το κλιπ στο κάτω μέρος του αμορτισέρ και τραβήξτε το από τη βάση στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

  3. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας για να απασφαλίσετε το κλιπ στο επάνω μέρος του αμορτισέρ και τραβήξτε το από τη βάση στο καπό. Αφαιρέστε το παλιό αμορτισέρ από το όχημα.

  4. Καθαρίστε τα σημεία στερέωσης στο όχημα και, στη συνέχεια, λιπάνετε και τα δύο σημεία περιστροφής του καινούργιου αμορτισέρ.

  5. Ασφαλίστε το άκρο της ράβδου του αμορτισέρ στο αμάξωμα του οχήματος και, στη συνέχεια, το άκρο του αμαξώματος του αμορτισέρ στο καπό. Βεβαιωθείτε ότι τα κλιπ έχουν ασφαλίσει.

  6. Αφαιρέστε το στήριγμα του καπό και βεβαιωθείτε ότι το καπό ανοίγει και κλείνει όπως αναμένεται.