Αφαίρεση πετρών/υπολειμμάτων από το προστατευτικό φρένων

Στη σπάνια περίπτωση που ακούσετε ξαφνικά έναν ήχο τριξίματος, ξυσίματος ή συρσίματος που προέρχεται από τα φρένα ή τους τροχούς του οχήματός σας κατά την οδήγηση (ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες), είναι πιθανό να έχει σφηνώσει μια πέτρα ή ακαθαρσίες ανάμεσα στον ρότορα του φρένου και το προστατευτικό του φρένου.

 1. Ρότορας φρένων
 2. Προστατευτικό φρένου

Ο θόρυβος οφείλεται σε πέτρες ή υπολείμματα που τρίβονται στον ρότορα του φρένου, καθώς ο ρότορας του φρένου περιστρέφεται μαζί με τον τροχό. Αυτή η κατάσταση δεν επηρεάζει τις επιδόσεις πέδησης, αλλά θα πρέπει να αφαιρέσετε τις πέτρες ή τα υπολείμματα το συντομότερο δυνατό.

Για να αφαιρέσετε τις πέτρες ή τα υπολείμματα από το προστατευτικό φρένου:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Εάν οδηγήσατε το όχημα πρόσφατα, τα εξαρτήματα των φρένων μπορεί να είναι καυτά. Για να αποφύγετε τραυματισμούς, μην αγγίζετε τα καυτά εξαρτήματα του φρένου.
 1. Επιλέξτε τη σχέση στάθμευσης.
 2. Αφαιρέστε το κάλυμμα aero από τον τροχό, εάν υπάρχει. Βλ. Αφαίρεση και τοποθέτηση καλυμμάτων Aero.
 3. Με ένα χέρι στο οποίο έχετε φορέσει γάντι, πιέστε προσεκτικά το επάνω μέρος, τα πλαϊνά και το κάτω μέρος του προστατευτικού φρένου μέχρι να πέσουν οι πέτρες ή τα υπολείμματα.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Αποφύγετε τη χρήση εργαλείων ή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο προστατευτικό φρένου ή στον τροχό. Μην πιέζετε πολύ δυνατά το προστατευτικό φρένου, καθώς μπορεί να το λυγίσετε μόνιμα.
 4. Επαναλάβετε τα βήματα 2-3 στα άλλα προστατευτικά φρένων, εάν είναι απαραίτητο.
 5. Βεβαιωθείτε ότι ο θόρυβος δεν ακούγεται πλέον.
 6. Τοποθετήστε ξανά το κάλυμμα aero στον τροχό, εάν υπάρχει. Βλ. Αφαίρεση και τοποθέτηση καλυμμάτων Aero.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εάν με την παραπάνω διαδικασία δεν αφαιρέθηκαν επιτυχώς οι πέτρες ή τα υπολείμματα, δοκιμάστε να οδηγήσετε αργά εναλλάξ ανάμεσα στη θέση πορείας και όπισθεν (οδηγήστε προς τα εμπρός για μερικά δευτερόλεπτα, σταματήστε και, στη συνέχεια, οδηγήστε αργά προς τα πίσω για μερικά δευτερόλεπτα). Επαναλάβετε αρκετές φορές ή μέχρι να σταματήσει να ακούγεται ο θόρυβος, φροντίζοντας να το κάνετε σε ασφαλή περιοχή και παρακολουθώντας προσεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο. Εάν ο θόρυβος εξακολουθεί να υφίσταται, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για κινητά για να επικοινωνήσετε με την Tesla ή να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για σέρβις.