Τοποθέτηση βάσης στήριξης μπροστινής πινακίδας κυκλοφορίας

Για είστε καλυμμένοι σε περιοχές όπου απαιτείται η ύπαρξη πινακίδας κυκλοφορίας στο μπροστινό μέρος του οχήματος, το Model Y είναι εξοπλισμένο με μια βάση στήριξης πινακίδας κυκλοφορίας. Αυτή η βάση στήριξης ταιριάζει στο σχήμα του μπροστινού προφυλακτήρα του οχήματος και στερεώνεται σε αυτόν με ισχυρή κολλητική ουσία.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Η Tesla συνιστά αυτή η διαδικασία να εκτελείται όταν το όχημα είναι καθαρό και στεγνό στη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας. Εάν εκτελεστεί σε συνθήκες ψύχους ή/και υγρασίας, μπορεί να μειωθεί η απόδοση της κολλητικής ουσίας.

Για να τοποθετήσετε τη βάση στήριξης της μπροστινής πινακίδας κυκλοφορίας:

 1. Προμηθευτείτε ισοπροπυλική αλκοόλη και δοκιμάστε την σε μια μη ορατή βαμμένη επιφάνεια του οχήματος για να επιβεβαιώσετε ότι δεν προκαλεί ζημιά και δεν αφαιρεί τη βαφή.
 2. Καθαρίστε το σημείο τοποθέτησης με ισοπροπυλική αλκοόλη και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον ένα λεπτό.
 3. Αφαιρέστε πλήρως την προστατευτική ταινία από την κολλητική ουσία στο επάνω μέρος της βάσης στήριξης και αφαιρέστε μερικώς την ταινία από το επάνω μέρος της κολλητικής ουσίας σε κάθε πλευρά. Αφήστε στη θέση του το κάτω μισό της ταινίας στις πλευρές και διπλώστε την ξεκολλημένη ταινία προς τα έξω για να μπορέσετε να την αφαιρέσετε εύκολα αφού ευθυγραμμίσετε τη βάση στήριξης με τον προφυλακτήρα.
  Πίσω πλευρά της βάσης στήριξης της πινακίδας κυκλοφορίας μετά από την αφαίρεση της ταινίας από το πάνω μέρος και τη μερική αφαίρεση της ταινίας στην κάθε πλευρά.
 4. Δίνοντας κλίση στο επάνω μέρος της βάσης στήριξης της πινακίδας κυκλοφορίας ώστε να απομακρυνθεί από τον προφυλακτήρα (για να εμποδίσετε την προσκόλλησή της σε λάθος θέση), ευθυγραμμίστε το κάτω κεντρικό σημείο της βάσης στήριξης της πινακίδας κυκλοφορίας με τη μέση της μάσκας, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  Βέλη που υποδεικνύουν την ευθυγράμμιση του κάτω κεντρικού σημείου της πινακίδας κυκλοφορίας με τη μέση της μάσκας.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Φροντίστε να κάνετε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια την ευθυγράμμιση της βάσης στήριξης, καθώς δεν θα μπορείτε να την επανατοποθετήσετε αφού κολλήσει στον προφυλακτήρα.
 5. Αφού επιτύχετε τη σωστή ευθυγράμμιση, πλησιάστε και ακουμπήστε το επάνω μέρος της βάσης στήριξης στον προφυλακτήρα και ασκήστε πίεση ώστε να συγκρατηθεί στη θέση της από την κόλλα.
  Βέλη που υποδεικνύουν ότι πρέπει να πιέσετε το πάνω μέρος της βάσης στήριξης της πινακίδας κυκλοφορίας πάνω στον προφυλακτήρα.
 6. Αφαιρέστε την ταινία που απομένει από τις πλευρές της βάσης στήριξης, πιέστε γερά ολόκληρη τη βάση στήριξης πάνω στον προφυλακτήρα και βεβαιωθείτε ότι η βάση συγκρατείται στη θέση της από όλα τα σημεία στα οποία υπάρχει κολλητική ουσία.
 7. Αφού στερεωθεί καλά η βάση, χρησιμοποιήστε τις τέσσερις βίδες που παρέχονται για να τοποθετήσετε την πινακίδα κυκλοφορίας στη βάση (σφίξτε με ροπή 3 Nm/2,2 ft-lbs).
  Μπροστινό μέρος οχήματος με επισήμανση στις βίδες της βάσης στήριξης της πινακίδας κυκλοφορίας.