Αποτριβή των φρένων

Θα πρέπει να αποτρίψετε τα φρένα μετά την αντικατάσταση των τακακιών φρένων ή/και των ροτόρων φρένων. Επιπλέον, η αποτριβή των φρένων ενδέχεται να εξαλείψει μια κατάσταση όπου τα φρένα παράγουν υψηλό διαπεραστικό θόρυβο κατά το φρενάρισμα, ειδικά εάν ο θόρυβος ακούγεται κατά την οδήγηση στη βροχή, την οδήγηση σε ψυχρά ή/και υγρά κλίματα ή εάν υπάρχει επιφανειακή σκουριά στα εξαρτήματα των φρένων. Σημειώστε ότι όλα τα οχήματα με δισκόφρενα μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση και ότι οι επιδόσεις της πέδησης δεν επηρεάζονται.

Πριν την αποτριβή των φρένων, μεταβείτε στις επιλογές Controls > Service για να βεβαιωθείτε ότι οι πιέσεις ελαστικών βρίσκονται εντός των προδιαγραφών. Ανατρέξτε στην ετικέτα στην κολόνα της πόρτας στην πλευρά του οδηγού ή στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός σας για τις συνιστώμενες πιέσεις ελαστικών.

Για την αποτριβή των φρένων:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με όλους τους τοπικούς νόμους για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και εκτελείτε ελιγμούς μόνο σε κατάλληλη τοποθεσία όπου μια τέτοια δραστηριότητα είναι νόμιμη, με ελάχιστη έως καθόλου κυκλοφορία.
  1. Οδηγήστε το όχημα με περίπου 80 km/h - 90 km/h (50 mph - 55 mph) σε ευθύ δρόμο.
  2. Εφαρμόστε μέτρια, σταθερή πίεση στο πεντάλ του φρένου, για να επιβραδύνετε αργά το όχημα, αφήνοντάς το στα 15 km/h (10 mph).
  3. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία 6 φορές, περιμένοντας τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των εφαρμογών.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εάν ο θόρυβος παραμένει, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για κινητά για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για σέρβις.