Αντικατάσταση των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων

Για βέλτιστη απόδοση, αντικαθιστάτε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Τα ανταλλακτικά μάκτρα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
 • Το μάκτρο στην πλευρά του οδηγούν πρέπει να είναι 26 ιντσών (650 mm) σε μήκος και 20 ιντσών (500 mm) σε μήκος για το μάκτρο στην πλευρά του συνοδηγού.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος στο ανταλλακτικό μάκτρο είναι ίδιος με αυτόν στο γνήσιο μάκτρο. Εάν οι συνδετήρες διαφέρουν μπορεί να μην συνδέεται το ανταλλακτικό μάκτρο στον βραχίονα υαλοκαθαριστήρα του οχήματος.

Μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά μάκτρα υαλοκαθαριστήρων στο κατάστημα της Teslahttps://shop.tesla.cn/ για την Κίνα).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Τοποθετείτε μόνο μάκτρα που είναι ίδια με τα γνήσια. Η χρήση ακατάλληλων μάκτρων μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο σύστημα υαλοκαθαριστήρων και το παρμπρίζ.

Για να αντικαταστήσετε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων:

 1. Επιλέξτε τη θέση στάθμευσης στο κιβώτιο ταχυτήτων και απενεργοποιήστε τους υαλοκαθαριστήρες.
 2. Αγγίξτε τις επιλογές Controls > Service > Wiper Service Mode για να μετακινήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση σέρβις.
 3. Σηκώστε τον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα σε μικρή απόσταση από το παρμπρίζ, όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάκτρο του υαλοκαθαριστήρα.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων δεν ασφαλίζουν σε ανυψωμένη θέση. Μην σηκώνετε τον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα πέρα από την προβλεπόμενη θέση του.
 4. Τοποθετήστε μια πετσέτα ανάμεσα στον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα και το παρμπρίζ, για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές ή ρωγμές στο παρμπρίζ.
 5. Κρατήστε τον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα και πιέστε τη γλωττίδα ασφάλισης ενώ σύρετε το μάκτρο προς τα κάτω στον βραχίονα.
  Πλαίσιο μεγέθυνσης του μάκτρου του υαλοκαθαριστήρα με βέλος που δείχνει τη γλωττίδα και άλλο ένα βέλος που υποδεικνύει την αποσύνδεση
 6. Ευθυγραμμίστε το καινούργιο μάκτρο υαλοκαθαριστήρα στον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα και σύρετέ το προς το άκρο του βραχίονα, μέχρι να ασφαλίσει στη θέση του.
 7. Απενεργοποιήστε τη Λειτουργία σέρβις υαλοκαθαριστήρων για να επαναφέρετε τους υαλοκαθαριστήρες στην κανονική τους θέση.