Fer un pont a la bateria de baixa tensió (ió liti)

Els vehicles fabricats a la gigafàbrica de Xangai després de l’octubre de 2021 aproximadament i a la fàbrica de Fremont després del desembre de 2021 aproximadament estan equipats amb una bateria de baixa tensió d'ió liti.

 1. Obriu el capó.
 2. Traieu el quadre de manteniment; per fer-ho, estireu-lo cap amunt per deixar anar els clips de la motllura que el subjecten al seu lloc.
 3. Si està equipat amb un filtre HEPA, plegueu amb compte la junta del filtre HEPA cap a la part davantera del vehicle per poder accedir al terminal de connexió de baixa tensió.
  Imatge amb una mà enguantada que plega la junta del filtre HEPA.
 4. Estireu cap enrere la junta negra per accedir al terminal de connexió positiu. Extraieu la tapa vermella i connecteu el cable positiu (+) vermell de la font d'alimentació de baixa tensió externa al terminal de connexió positiu (+) vermell.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Per evitar danys en el vehicle, no permeteu que el cable positiu entri en contacte amb altres components metàl·lics.
  cable d'alimentació positiu de baixa tensió que es connecta al terminal positiu.
 5. El caragol del filtre HEPA (mostrat més avall) serveix de born negatiu (-). Connecteu el cable negatiu (-) negre de la font d’alimentació de baixa tensió al born negatiu HEPA negre.
  cable d'alimentació negatiu de baixa tensió que es connecta al terminal negatiu.
 6. Enceneu la font d'alimentació externa (consulteu les instruccions del fabricant) durant només 20 segons. Tot seguit, desactiveu-la o desconnecteu-la.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Si deixeu activada la font d'alimentació durant més de 20 segons, és possible que la bateria de baixa tensió no es recuperi i que el vehicle no pugui canviar a D. Si us trobeu en aquesta situació, després de desconnectar la font d'alimentació, desconnecteu la bateria de baixa tensió i, tot seguit, torneu a connectar-la per fer possible un altre intent d'autorecuperació de la bateria.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Si proveu d'activar el mode de transport (per remolcar el vehicle en un camió de plataforma plana), no cal que la bateria de baixa tensió es recuperi. Deixeu la font d'alimentació connectada de forma continuada fins que el vehicle estigui fixat.
 7. Obriu la porta del conductor i espereu dos minuts.
 8. Assegureu-vos que el vehicle pugui canviar a D.
 9. Torneu a col·locar el quadre de la motllura d'entrada de la cabina col·locant-lo a la posició inicial i feu pressió cap avall perquè quedi ben encaixat.
 10. Tanqueu el capó.