Substitució dels filtres d'aire de la cabina

El model Y incorpora filtres d’aire que impedeixen l’entrada de pol·len, residus industrials, pols i altres partícules a la cabina a través de les sortides de ventilació. Tesla recomana substituir aquests filtres cada 2 anys (cada any a la Xina). Els filtres de cabina es poden comprar a la botiga de Tesla (o a https://shop.tesla.cn/ per a la Xina).

Per substituir els filtres de cabina:

 1. Apagueu el sistema de control de l’aire condicionat.
 2. Desplaceu el seient del passatger davanter completament enrere i traieu-li la catifa.
 3. Utilitzeu una eina d’alçament de clips per alliberar amb cura els clips inseribles que fixen la tapa del reposapeus del passatger de davant al quadre de comandament. Després, mentre sosteniu la tapa del reposapeus, desconnecteu els dos connectors elèctrics i deixeu la tapa del reposapeus a un costat.
  • En el cas del llum, pressioneu la pestanya amb cura mentre allibereu el connector.
  • En el cas de l’altaveu, poseu en angle el connector del costat del vehicle amb cura perquè la pestanya petita se separi del forat que hi ha al connector del costat de la tapa del reposapeus. Allibereu el connector al mateix temps.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Per evitar danys, no estireu dels cables quan desconnecteu els connectors. En el moment de desconnectar-los, assegureu-vos d’estirar des del plàstic que hi ha als connectors mateixos.
 4. Treballant de dalt a baix, feu servir una eina d'extracció d'embellidors per treure amb cura el tauler que hi ha a la dreta de la consola central.
 5. Traieu el caragol 6 mm que fixa la tapa dels filtres de cabina al mòdul de calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC). Després, traieu la tapa dels filtres de cabina i deixeu-la a un costat. En alguns vehicles, les pestanyes substitueixen el caragol 6 mm: utilitzeu el dit índex i el polze per prémer les dues pestanyes a la part inferior de la tapa del filtre de la cabina. Inclineu la tapa cap a fora per retirar-la.
 6. Doblegueu cap enfora les pestanyes del filtre de cabina superior.
 7. Mentre sosteniu les pestanyes del filtre de cabina superior, extraieu el filtre superior del mòdul HVAC.
 8. Mentre sosteniu la pestanya superior del filtre de cabina inferior, extraieu el filtre inferior cap a dalt i cap enfora del mòdul HVAC.
 9. Assegureu-vos que les fletxes dels filtres nous estiguin orientades cap a la part posterior del vehicle, inseriu el filtre de cabina inferior al mòdul HVAC i baixeu-lo fins que encaixi al seu lloc. A continuació, inseriu-hi el filtre de cabina superior per damunt.
 10. Doblegueu les pestanyes cap a dins per poder instal·lar la tapa de filtres de cabina.
 11. Instal·leu la tapa enganxant la pestanya de la tapa inferior i fixant-la amb un cargol de 6 mm. Fixeu el caragol a 1,2 Nm/0,89 ft-lbs. En vehicles amb pestanyes en lloc d’un caragol 6 mm: moveu l’osca superior de la tapa del filtre de la cabina al seu lloc i, a continuació, fixeu les pestanyes a la part inferior del mòdul HVAC.
 12. Torneu a connectar els dos connectors elèctrics als components de la tapa del reposapeus del passatger de davant. Torneu a fixar la tapa amb els clips inseribles.
 13. Alineeu el tauler de la dreta amb les ranures de localitzador de davant i darrere de la consola central. Després, apliqueu-hi pressió fins que tots els clips estiguin ben fixats.
 14. Torneu a instal·lar la catifa del passatger de davant i torneu a posar al seu lloc el seient del passatger.