Llums d’estat de la presa de càrrega

Quan la presa de càrrega està oberta, el llum d’estat canvia de color per comunicar el seu estat actual i ajudar a resoldre problemes en el cas poc probable que n’hi hagi cap. Com a recordatori, el llum de la presa de càrrega s’apaga al cap de poc temps si es bloqueja el vehicle (per exemple, si camineu cap al cotxe després d’haver-se carregat durant un temps).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
En connectar el vehicle, podeu comprovar el color de la presa de càrrega abans de marxar. Si veieu un llum vermell o taronja, resoleu el problema abans de marxar i així podreu garantir que la càrrega es duu a terme correctament.
Color del llum de la presa de càrrega Què significa Què fer

BLANC - FIX

(comportament normal)

Model Y està a punt per a la càrrega i el connector no s’ha inserit, o bé el pestell de la presa de càrrega està desbloquejat i el connector ja es pot retirar. Inseriu el connector si voleu carregar o traieu-lo si la càrrega ha acabat.

BLAU - INTERMITENT

(comportament normal)

Model Y comunica de manera activa amb l’estació de càrrega. Res. Espereu uns quants segons perquè la presa de càrrega comenci a parpellejar en verd (s’està carregant) o canviï a blau fix (s’ha programat una sessió de càrrega per a més endavant).

BLAU - FIX

(cal fer alguna acció)

Model Y detecta que s’ha connectat un connector i que la sessió de càrrega s’ha programat perquè comenci a una hora concreta més endavant. No s’està carregant de manera activa. Si voleu carregar immediatament, inhabiliteu Scheduled Charging o toqueu Start Charging a la pantalla tàctil o a l’aplicació mòbil. Si es preveu utilitzar el paràmetre Scheduled Charging, no cal fer cap altra acció. Recordeu que Scheduled Charging recorda la vostra ubicació.

VERD - INTERMITENT

(comportament normal)

La càrrega està en curs. A mesura que el Model Y s’acosta al nivell màxim de càrrega, disminueix la freqüència de parpelleig. Res. Retireu el cable de càrrega quan hàgiu acabat de carregar.

VERD - FIX

(comportament normal)

La càrrega s'ha completat. Retireu el cable de càrrega quan estigueu a punt per conduir.

TARONJA - FIX

(cal dur a terme una acció)

El connector no està inserit del tot en la presa de càrrega. Torneu a alinear el connector amb la presa de càrrega i inseriu-l'hi del tot. Si el problema continua, reviseu la presa de càrrega i el connector per comprovar que no hi hagi res que els obstrueixi. Si no s’ha trobat res que els obstrueixi, proveu-ho amb un cable de càrrega diferent.

TARONJA - INTERMITENT

(cal dur a terme una acció)

Model Y està carregant a un consum de corrent reduït perquè no s’ha connectat bé a la presa de càrrega. Torneu a alinear el connector amb la presa de càrrega i inseriu-l'hi del tot. Si el problema continua, reviseu la presa de càrrega i el connector per comprovar que no hi hagi res que els obstrueixi. Si no s’ha trobat res que els obstrueixi, proveu-ho amb un cable de càrrega diferent.

VERMELL - FIX

(cal dur a terme una acció)

S’ha detectat un error i s’ha interromput la càrrega o la càrrega no pot començar. Comproveu si apareix cap missatge d'error a la pantalla tàctil. Si no hi ha cap error, proveu d’utilitzar un cable de càrrega diferent o de restablir la font de càrrega (consulteu els llums d’estat al connector mòbil o el connector de paret si s’escau). Si no funciona amb un cable de càrrega diferent, engegueu i apagueu el vehicle amb la pantalla tàctil i torneu-ho a provar.

CAP LLUM

(comportament normal)

Model Y està bloquejat i ha estat aturat temporalment durant un cert temps. Res. Si desbloquegeu el vehicle o premeu el botó del control de càrrega, el llum d’estat de la presa de càrrega es tornarà a mostrar.