Treure roques/residus de l'escut del fre

En el cas poc probable que de sobte escolteu un so de gemecs, grinyols o rascades que prové dels frens o de les rodes del vostre vehicle mentre conduïu (fins i tot a velocitats molt baixes), és probable que una roca o un residu s'hagin quedat encaixats entre el rotor i l'escut del fre.

 1. Rotor del fre
 2. Escut del fre

El soroll el causa la roca o els residus que rasquen contra el rotor del fre en girar. Aquesta situació no afecta el rendiment de la frenada, però hauríeu d'eliminar la roca o els residus tan aviat com pugueu.

Per treure la roca o els residus de l'escut del fre:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
Si el vehicle s'ha conduït fa poc, els components dels frens podrien estar calents. Per evitar lesions, no toqueu els components calents del fre.
 1. Canvieu a la posició d'estacionament.
 2. Traieu la tapa aerodinàmica de la roda, si n'hi ha. Vegeu Extracció i col·locació de les tapes aerodinàmiques.
 3. Amb un guant en una mà, premeu amb cura la part superior, els costats i la part inferior de l'escut del fre fins que la roca o els residus caiguin.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Eviteu utilitzar eines o objectes que puguin danyar l'escut del fre o la roda. No premeu massa fort sobre l'escut del fre per no doblegar-lo permanentment.
 4. Repetiu els passos 2-3 a les altres proteccions de fre, si cal.
 5. Confirmeu que el soroll ja no se sent.
 6. Torneu a instal·lar la tapa aerodinàmica a la roda, si n'hi ha. Vegeu Extracció i col·locació de les tapes aerodinàmiques.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Si el procediment anterior no ha eliminat correctament la roca o els residus, proveu de conduir lentament alternant entre conducció endavant i marxa enrere (conduïu endavant durant uns segons, atureu-vos i, a continuació, conduïu lentament cap enrere durant uns segons). Repetiu-ho diverses vegades o fins que el soroll ja no se senti, anant en compte de fer-ho en una zona segura i vigilant el vostre entorn. Si el soroll continua, utilitzeu l'aplicació mòbil per contactar amb Tesla o programar una cita amb el servei tècnic.