Comprovació de la profunditat de la banda de rodament del pneumàtic

Mesurar la profunditat de la banda de rodament és important per a la seguretat, el rendiment adequat i per determinar si cal rotar els pneumàtics (si escau). Els pneumàtics amb una banda de rodolament de menys de 3 mm (4/32”) són més propensos a l’hidroplanatge en condicions humides i no s’haurien de fer servir. Els pneumàtics amb una banda de rodolament de menys de 4 mm (5/32”) no responen bé al contacte amb neu i aiguaneu, i no s’haurien de fer servir en condicions meteorològiques hivernals.

Per millorar les característiques de maneig del vehicle i minimitzar l'hidroplanatge en condicions humides, col·loqueu pneumàtics amb més banda de rodament a la part davantera del vehicle.

Utilitzeu la taula com a pauta general quan mesureu la profunditat de la banda de rodament.

> 5/32” Els pneumàtics tenen una banda de rodament suficient
3/32” – 4/32” Substituïu o roteu els pneumàtics aviat; el rendiment se’n podria veure afectat en vies mullades o amb neu
< 2/32” Substituïu els pneumàtics

Ús d’un mesurador de profunditat de la banda de rodament

Utilitzeu un mesurador de profunditat de la banda de rodament per mesurar amb precisió els pneumàtics a l'exterior, al mig i a l'interior de la banda de rodament. Per mesurar, esteneu el mesurador de desgast de la banda de rodament del pneumàtic a una de les ranures principals de la banda de rodament.