Calibratge de les càmeres

Model Y s’ha de maniobrar amb precisió quan es fan servir les funcions d'Autopilot. Per tant, abans que algunes funcions es puguin utilitzar per primera vegada o després d’alguns tipus de reparacions de servei, les càmeres han de completar un procés d’autocalibratge. Per a la vostra comoditat, la pantalla tàctil mostra un indicador de progrés.

Un cop finalitzat el calibratge, les funcions d’Autopilot passaran a estar disponibles. El calibratge normalment es completa després de conduir 20-25 milles (32-40 km), però la distància varia segons la carretera i les condicions ambientals. Per exemple, el calibratge es completa abans si es condueix per una carretera recta amb diversos carrils (com una autopista amb accés controlat) , amb marques de carril clarament visibles (al carril per on conduïu i els adjacents). Poseu-vos en contacte amb Tesla només si el Model Y no ha completat el procés de calibratge després de conduir 100 milles (160 km) en les condicions descrites.

Si una càmera s’ha mogut de la posició calibrada (per exemple, perquè s’ha substituït la càmera o el parabrisa), heu d'esborrar el calibratge. Per fer-ho, toqueu Controls > Servei > Calibració càmeres > Netejar calibració. Quan s'esborra el calibratge, el Model Y repeteix el procés de calibratge. Tot i que això ajuda a tornar a calibrar les càmeres en molts casos, és possible que Netejar calibració no resolgui tots els problemes de les càmeres i els sensors.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Per calibrar-se, les càmeres requereixen línies de carril molt visibles tant al carril de conducció com als carrils adjacents (com a mínim dos carrils a cada costat del vehicle). Per obtenir els millors resultats, conduïu pel carril central d’una autopista multicarril (idealment amb almenys cinc carrils) que tingui marques de carril clares i un trànsit mínim.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Si proveu de fer servir una característica que no està disponible fins que s’ha completat el procés de calibratge, no s’habilitarà la característica i es mostrarà un missatge a la pantalla tàctil.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Model Y ha de repetir el calibratge si les càmeres es revisen a les instal·lacions de Tesla i, en alguns casos, després d’una actualització del programari.