Sons de funcionament normals

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Aquesta és una guia general per ajudar-vos a entendre els sons habituals que podeu escoltar al vostre vehicle durant el funcionament normal. No és un diagnòstic del vehicle i no representa una llista completa dels sons normals que podeu escoltar. Si voleu programar una revisió amb Tesla Service per qualsevol raó, contacteu amb el vostre Centre de servei local.

Tot i que el vostre Model Y és increïblement silenciós, no és completament silenciós. Hi ha alguns sons que fa el vostre vehicle com a part del seu funcionament diari normal i no són motiu de preocupació. A continuació es mostra una llista de possibles sons de funcionament normals que pot fer el vostre vehicle en funció d'on prové el so:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
És possible que alguns sons s’utilitzin amb diverses finalitats. Utilitzeu la pantalla tàctil per determinar la causa del so.

Mentre està aparcat

Cops secs d’activació o desactivació mecànica

Desactivació:

Activació:

Aquests sorolls es produeixen quan poseu el canvi en posició d'estacionament. És el soroll que fa el fre d’estacionament en activar-se o desactivar-se.

Tic-tac de les pastilles de fre

Quan sortiu de la posició Park, podeu notar un soroll tic-tac dels frens. Això és causat per un lleu contacte entre la carcassa de la pastilla de fre i la pinça en deixar anar el fre.

Clics o soroll des del terra del vehicle

Quan està estacionat, Model Y obre els contactors de la bateria HV per ajudar a estalviar energia. Aquest so s’emet quan arrenqueu el vehicle després d’estacionar-lo i significa que el contactors d’alta tensió tanquen el circuit entre el vehicle i la bateria.

Cruixits dels pneumàtics o els frens

Quan el vehicle ha estat estacionat durant bastant de temps i comenceu a conduir, podeu sentir aquest so. La raó és que el vehicle ha estat utilitzant els frens de disc per mantenir les rodes a lloc mentre estava aparcat. El so es produeix quan les pinces de fre s'alliberen dels rotors i pot ser prou fort, sobretot en temps fred o després de pluges intenses. Aquest so també pot provenir dels pneumàtics davanters en girar el volant, i no és motiu de preocupació.

Senyal acústic de bloqueig

Sona quan sou dins del vehicle i es bloquegen les portes (per exemple, quan toqueu la icona de bloqueig de la pantalla tàctil).

Utilitzar una clau autenticada per conduir

Aquest so es produeix quan el vehicle no detecta cap clau vàlida. Per començar a conduir, seguiu les instruccions de la pantalla tàctil per autenticar la vostra clau.

Soroll violent del compressor de l'aire condicionat

Fora del vehicle: Quan el vehicle està aparcat, especialment a l'exterior en un dia calorós o fred, és possible que sentiu un brunzit o un lleuger tic-tac des de la part davantera del vehicle prop del maleter davanter. Pot passar encara que no estigueu carregant. També és possible que sentiu aquest so quan aparqueu Model Y després d'un llarg viatge. Aquest és el so del vehicle preparant la bateria per mantenir-ne la temperatura òptima. Ho causa la demanda addicional del sistema de climatització per satisfer totes les necessitats de refrigeració del vostre vehicle. El so pot disminuir gradualment en freqüència o volum a mesura que s'assoleixi la temperatura òptima.

Dins del vehicle: És possible que sentiu aquest so procedent de la cabina de Model Y, però això és normal i es produeix pels mateixos motius que els anteriors.

Mentre circuleu

Soroll agut de gemec durant l’acceleració

Quan trepitgeu el pedal de l’accelerador, és possible que sentiu un soroll agut a la cabina. És el soroll de l’acceleració del vehicle. Com que els vehicles elèctrics són tan silenciosos, aquest soroll pot ser més patent durant la circulació.

Un sol clic o vibració del pedal durant l’acceleració

Aquest so es pot donar mentre teniu el peu al pedal de l’accelerador i no és motiu de preocupació. Es produeix quan la unitat de control hidràulic fa una autroprova per assegurar-se que el sistema funcioni amb normalitat al principi d'un cicle de conducció.

So o sensació de vibració Volant

En aquest cas, el volant vibra perquè l'advertència de sortida de carril d'emergència us avisa que el vehicle detecta un encreuament involuntari de la línia del carril.

Soroll metàl·lic dels frens en circular a baixa velocitat

Aquest so pot provenir dels braços de fre, normalment en circular a baixa velocitat amb la marxa de conducció (D) o enrere (R), quan l'estrep de la pastilla del fre toca el cos de l'estrep. No és motiu de preocupació i no afecta el rendiment ni el funcionament dels frens.

Grinyol o carrisqueig dels frens

És possible que escolteu un grinyol que prové dels frens en trepitjar el pedal corresponent. Aquesta situació es pot donar, sobretot, en circular quan plou o en climes freds o humits, o bé si la superfície dels components dels frens està rovellada. El so també es pot produir quan substituïu les pastilles o els rotors dels frens. Podeu brunyir els frens per eliminar aquest soroll (consulteu la secció "Brunyir els frens" de la guia Fer-ho un mateix).

Brunzits o remors en conduir a velocitats baixes

Se sent quan el vehicle circula a velocitat baixa per alertar els vianants del voltant que el vehicle està en moviment. El so de brunzit o remor és lleugerament diferent segons si Model Y circula cap endavant o en marxa enrere.

Soroll a la zona dels peus del conductor quan es trepitja el fre

Quan Model Y s’atura, es pot activar Hold. Això retén el vehicle a lloc fins que trepitgeu el pedal de l’accelerador i us permet treure el peu del pedal de fre si cal. Quan s’activa Hold, aquest so tènue es pot escoltar a la zona dels peus del conductor, així com la sensació que el pedal del fre s’enfonsa encara més. A la pantalla tàctil, també apareix la icona de Hold:
Icona grisa d’una "H" dins d’un cercle.

Brunzit o remor del motor quan navegueu cap a un Supercharger

Quan navegueu cap a un Supercharger (o cap a un altre tipus de carregador ràpid en algunes zones), el Model Y precondiciona la bateria per preparar-la per a la càrrega. D'aquesta manera us assegureu que hi arribeu amb una temperatura òptima de la bateria, fet que redueix el temps necessari per al procés de càrrega. En algunes circumstàncies (com quan fa fred), és normal que els motors i els components facin soroll, com ara un brunzit o remor, quan es genera calor per escalfar la bateria.

Desament de la càmera Dashcam

Quan toqueu la icona de la càmera Dashcam, aquest so indica que s’ha desat una gravació.

Cinturó de seguretat no ancorat

Seients davanters:

Sona quan el vehicle detecta que hi ha un passatger en un dels seients davanters que no s’ha posat el cinturó. Per veure quin ocupant no s’ha posat el cinturó, fixeu-vos en la icona vermella de cinturó de seguretat a la pantalla tàctil.

Seients posteriors:

Sona quan el vehicle detecta que hi ha un ocupant en un dels seients posteriors que no s’ha posat el cinturó.

Mentre està carregant

Sorolls metàl·lics, esclats o cops forts durant la supercàrrega

Prové del terra del vehicle (on es troba la bateria HV) i es produeix quan els components metàl·lics de la bateria HV del vehicle s'expandeixen o es contrauen de manera natural per adaptar-se als canvis de temperatura ambient.

Funcions de seguretat

Quan el vehicle detecta una possible col·lisió, una sortida de carril, etc., sonen diversos senyals acústics per protegir el vehicle i els seus ocupants.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
PRECAUCIÓ
Les funcions de seguretat només són una ajuda i no serveixen com a substitut d'una comprovació visual directa per part del conductor.

Advertència de col·lisió frontal

El vehicle us avisa d’una possible col·lisió frontal.

Advertència de sortida de carril

Us avisa quan el vehicle detecta una possible sortida de carril. A la visualització d’Autopilot a la pantalla tàctil també es ressalten les línies de delimitació del carril. Corregiu la direcció i manteniu-vos al centre del carril.

Assistència a l'estacionament

Aquest senyal acústic sona quan intenteu estacionar i el vehicle detecta objectes a prop. A la pantalla tàctil, l’estat del cotxe us mostra la posició aproximada de l’objecte.

Us esteu acostant molt a un objecte detectat. Actueu amb precaució i deixeu prou espai per estacionar de manera segura.

Us avisa que sou massa prop d’un objecte. Deixeu més espai per estacionar.

Advertència límit de velocitat

Quan el vehicle supera el límit de velocitat detectat o establert, sona un senyal acústic.

Autopilot

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
En funció de la regió de mercat, la configuració del vehicle, les opcions adquirides i la versió del programari, és possible que el vehicle no estigui equipat amb totes les funcions d’Autopilot o que la funció no soni exactament com es descriu en totes les situacions.

Quan les funcions d’Autopilot estan activades, és possible que sonin nombrosos senyals acústics perquè pareu atenció al vehicle.Pareu atenció a la carretera i manteniu les mans al volant en tot moment per si de cas Autopilot es desactiva.

Alertes d’Autopilot

Aquest so pot sonar per diversos motius. Consulteu les alertes de la pantalla tàctil per obtenir més informació.

Autopilot no disponible

Significa que en aquest moment Autopilot no està disponible. Proveu d'habilitar-lo en un altre moment.

Mans al volant ara mateix

Avisa el conductor perquè posi les mans al volant. En cas contrari, és possible que Autopilot es desactivi per protegir els passatgers i altres vehicles de la carretera. Perquè el senyal acústic deixi de sonar, poseu les mans al volant.

Autosteer

Es produeix quan s'habilita Autosteer.

Sona quan Autosteer s’inhabilita.

Control de creuer adaptat al tràfic

Escoltareu aquest so quan Control de creuer adaptat al tràfic s'inhabiliti.

Escoltareu aquest so quan Control de creuer adaptat al trànsit s’inhabiliti.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
Diferents circumstàncies imprevisibles poden impedir el funcionament correcte d’Autopilot. Tingueu sempre present aquesta informació i recordeu que, en aquests casos, Autopilot possiblement no funcioni al Model Y de la manera prevista. És responsabilitat vostra conduir amb atenció i estar a punt per actuar d’immediat en qualsevol moment.