Pressió dels pneumàtics

La pressió dels pneumàtics es mostra a la pantalla tàctil a l’àrea de targetes de la pantalla d'estat del cotxe, o tocant Controls > Servei. La pressió de cada pneumàtic es mostra a la visualització del vostre Model Y, a més de l'hora en què es va mesurar per última vegada la pressió dels pneumàtics. A la pantalla tàctil també mostra la pressió en fred recomanada dels pneumàtics del vehicle perquè pugueu determinar fàcilment quant inflar els pneumàtics. Podeu triar entre visualitzar les pressions dels pneumàtics en BAR o PSI tocant Controls > Pantalla > Pressió dels pneumàtics.

També podeu visualitzar les pressions dels pneumàtics a l'app mòbil de Tesla.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
És possible que hàgiu de conduir breument abans de veure els nivells de pressió dels pneumàtics.

Comprovació i ajust de la pressió dels pneumàtics

Seguiu aquests passos quan els pneumàtics s’hagin refredat i el Model Y hagi estat aturat durant més de tres hores:

 1. Consulteu l'etiqueta d'informació sobre pneumàtics i càrrega que hi ha al muntant de la porta central del conductor per saber quina és la pressió que han de tenir els pneumàtics.
 2. Traieu el tap de la vàlvula.
 3. Inseriu amb força un manòmetre de precisió per a pneumàtics a la vàlvula per mesurar-ne la pressió.
 4. Si cal, afegiu o traieu aire fins a arribar a la pressió recomanada.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Podeu alliberar aire fent pressió a la tija metàl·lica del centre de la vàlvula.
 5. Torneu a comprovar la pressió mitjançant el manòmetre precís.
 6. Repetiu els passos 3 i 4 segons calgui fins que la pressió sigui correcta.
 7. Torneu a col·locar el tap de la vàlvula per evitar que hi penetri brutícia. Comproveu periòdicament si la vàlvula presenta danys o fuites.

Manteniment de la pressió dels pneumàtics

Manteniu els neumàtics inflats segons la pressió que s’indica a l’etiqueta informativa dels neumàtics i de càrrega, encara que sigui diferent del valor de pressió gravat al neumàtic. L’etiqueta d’informació sobre càrrega i pneumàtics es troba al muntant de la porta central i es pot veure quan la porta del conductor està oberta.

Si esteu fent servir un remolc, no seguiu les pressions dels pneumàtics que figuren a l’etiqueta d’informació sobre càrrega i pneumàtics. En aquest cas, consulteu la pressió dels neumàtics publicada a la secció sobre remolcament del manual del propietari.

Icona taronja d'un signe d'exclamació dins d'un símbol de neumàtic
El llum indicador de pressió dels pneumàtics de la pantalla tàctil us avisa en cas que la pressió d’inflament d’un o diversos pneumàtics sigui alta o baixa.

El llum indicador de pressió dels pneumàtics no s’apaga immediatament després d’ajustar la pressió dels pneumàtics. Un cop hàgiu inflat el pneumàtic a la pressió recomanada, heu de circular a més de 25 km/h (15 mph) durant un breu període de temps per activar el sistema de supervisió de la pressió dels pneumàtics (TPMS); aleshores s’apagarà el llum indicador de la pressió dels pneumàtics.

Si el llum indicador parpelleja durant un minut quan poseu en marxa el Model Y, vol dir que s'ha detectat una avaria al TPMS.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
La pressió dels pneumàtics disminuirà quan la temperatura ambient sigui baixa. Si apareix el llum indicador del TPMS, infleu els pneumàtics abans d'iniciar la conducció. Els pneumàtics perdran 1 PSI per cada 6 °C (10 °F) de disminució de la temperatura exterior. Una pressió adient dels pneumàtics ajuda a protegir-los dels sots i millora l'autonomia del vehicle.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
Inflar els pneumàtics per sota de la pressió recomanada és la principal causa d’anomalies als pneumàtics. Aquesta situació pot provocar que els pneumàtics s’escalfin excessivament i pot derivar en l’aparició de clivelles considerables, despreniment de la banda de rodolament o punxades, que podrien provocar la pèrdua de control del vehicle i possibles lesions. Una pressió inferior a la recomanada també afecta negativament l’autonomia del vehicle i la vida útil de la banda de rodolament dels pneumàtics.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
Comproveu la pressió dels pneumàtics amb l’ajuda d’un manòmetre de precisió quan els pneumàtics s’hagin refredat. Només cal circular al voltant d’1,6 km (una milla) per escalfar prou els pneumàtics per alterar-ne la pressió. La pressió dels pneumàtics també es pot veure alterada si s’aparca el vehicle sota la llum directa del sol o si la temperatura ambient és elevada. Amb els pneumàtics calents, la pressió serà superior. No traieu aire d’un pneumàtic calent per fer que coincideixi amb la pressió recomanada per a pneumàtics freds. Un pneumàtic calent amb una pressió d’inflament igual o inferior a la recomanada per a pneumàtics freds tindrà una pressió molt inferior a la recomanada.