Arrencada de la bateria de baixa tensió (plom-àcid)

Els vehicles fabricats a la gigafàbrica de Xangai abans de l’octubre de 2021 aproximadament i a la fàbrica de Fremont abans del desembre de 2021 aproximadament estan equipats amb una bateria de baixa tensió de plom.

Si feu un pont al Model Y des de la bateria d'un altre vehicle, consulteu les instruccions del fabricant de l'altre vehicle. Les instruccions següents donen per fet que utilitzeu una font d'alimentació externa del baixa tensió (per exemple, un engegador per pont portàtil).

 1. Obriu el capó.
 2. Traieu el quadre de manteniment; per fer-ho, estireu-lo cap amunt per deixar anar els clips de la motllura que el subjecten al seu lloc.
 3. Si està equipat amb un filtre HEPA, plegueu amb compte la junta del filtre HEPA cap a la part davantera del vehicle per poder accedir a la bateria de baixa tensió.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  L'espai per accedir a la bateria de baixa tensió és limitat. Podeu retirar els clips de pressió del caputxó posterior per millorar l'accessibilitat.
 4. Connecteu el cable positiu (+) vermell de la font d'alimentació de baixa tensió al terminal positiu (+) vermell de la bateria de baixa tensió.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Per evitar desperfectes al Model Y, no deixeu que el cable positiu entri en contacte amb altres components metàl·lics, com ara el suport de subjecció de la bateria de 12 V.
 5. Connecteu el cable negatiu (-) negre de la font d'alimentació de baixa tensió al terminal negatiu (-) negre de la bateria de baixa tensió.
 6. Enceneu la font d’alimentació externa (consulteu les instruccions del fabricant). Toqueu la pantalla tàctil per activar-la.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Pot ser que passin alguns minuts abans que rebi prou alimentació per activar la pantalla tàctil.
 7. Si ja no necessiteu l’alimentació externa del baixa tensió, desconnecteu tots dos cables dels terminals de la bateria, començant pel cable negatiu (-) negre.
 8. Torneu a col·locar el quadre de la motllura d'entrada de la cabina; per fer-ho, col·loqueu-lo a la posició inicial i feu pressió cap avall perquè quedi ben encaixat.
 9. Torneu a col·locar el quadre de la motllura d'entrada de la cabina col·locant-lo a la posició inicial i feu pressió cap avall perquè quedi ben encaixat.
 10. Tanqueu el capó.

Si voleu substituir la bateria d'àcid de plom per una d’un altre model, heu de canviar la configuració de la passarel·la a la pantalla tàctil del vehicle. Per a més informació, consulteu el Manual de servei.