Montering av takgrinder

Du kan kjøpe takgrinder fra Tesla-butikken (https://shop.tesla.com/ eller https://shop.tesla.cn/ for Kina) med plass til for eksempel surfebrett eller kajakker på taket. Slik monterer du takgrinder:

 1. Rengjør biltaket rundt plasseringen av pilene på glasset, og la tørke.
 2. Bruk pilikonet på oversiden av fotputene for å se i hvilket hjørne av bilen puten og tapen skal settes.
 3. Mål 227 mm fra forkanten av glasstoppen på fremre venstre side. Still inn pilen på glasset med pilen på tapen, og sett deretter tapen på bilen slik at den følger linjen til listen. Gjenta dette trinnet på høyre side foran.
 4. Mål 412 mm fra bakkanten av glasstoppen på bakre venstre side. Still inn pilen på glasset med pilen på tapen, og sett deretter tapen på bilen slik at den følger linjen til listen. Gjenta dette trinnet på høyre side bak.
 5. Bruk et klemmeverktøy til å trekke gummitetningen forsiktig tilbake ved pilens posisjon.
 6. Hold klemmeverktøyet på plass, og sett inn en skinneklemme ved pilens posisjon.
 7. Ta bort klemmeverktøyet, og kontroller at klemmen er i inngrep med metallmottakeren under glasset. Trekk opp og rugle litt for å sikre at den sitter godt. Sørg for at midten av kroken er innrettet med pilen. Gjenta denne prosessen på gjenværende hjørner av bilen.
 8. Plasser venstre sidepute foran over klemmen på førersiden foran. Bruk ikonet til å bidra til identifisering og montering av riktig pute på riktig sted. Gjenta denne prosessen for å montere gjenværende puter på bilen.
 9. Slik monterer du takstativet: Sørg for at alle fire kroker er i inngrep, riktig innrettet og i oppreist posisjon. Deretter plasserer du forsiktig fremre og bakre takstativ over putene.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Merk
  Fremre takstativ er lengre enn det bakre.
 10. Monter vingemutrene og trekk til for hånd på hver av tårnene.
 11. Trekk til vingemutrene med unbrakonøkkelen til tårnet sitter godt på bilen. VI anbefaler å trekke til med 2,5–3,5 Nm. Når du skal kontrollere at tårnet er riktig montert, trekker du i alle retninger og sikrer at ingen bevegelse oppstår. For at systemet skal låses, skal merket på vingemutteren være innrettet med merket på tårnet.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Merk
  For høy tiltrekking kan forårsake skade på bilen
 12. Bruk nøkkelen til å låse hvert tårn.
 13. Test at fremre og bakre takstativ sitter godt fast ved å trekke i alle retninger.
 14. Monter dekslene. Begynn med nedre kant, og trykk deretter toppen på plass.