Servisni intervali za vozilo

Na splošno je treba vozilo servisirati po potrebi. Vendar pa Tesla priporoča, da za zagotavljanje stalne zanesljivosti in učinkovitosti vozila Model Yupoštevate navedene materiale in intervale za vzdrževanje, ki so v skladu z vašim vozilom.
  • Stanje zavorne tekočine preverite vsaka 4 leta (po potrebi zamenjajte)*.
  • Vrečko s sušilnim sredstvom v klimatski napravi zamenjajte na toliko let: 4.
  • Zamenjava zračnega filtra kabine vsaki 2 leti (ali 3 leta pri filtrih HEPA in ogljikovih filtrih, če so vgrajeni). V vozilih na Kitajskem zamenjajte filtre HEPA in ogljikove filtre vsako leto.
  • Zamenjava filtrov HEPA vsaka 3 leta (oziroma vsako leto na Kitajskem).
  • Zavorne čeljusti očistite in namažite vsako leto ali vsakih 20.000 km, če vozite na območju, kjer pozimi solijo ceste
  • Pnevmatike rotirajte vsakih 10.000 km ali če znaša razlika v globini profila 1,5 mm ali več, kar od tega nastopi prej.

*Pri vozilih, ki pogosto zavirajo zaradi vleke, gorskih spustov ali vožnje, ki zahteva visoko zmogljivost – to še posebej velja za vozila v vročem in vlažnem okolju –, sta lahko potrebna pogostejša preverjanje in menjava zavorne tekočine.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
POZOR
Vse postopke iz teh navodil opravite na suhem in svetlem območju. Postopek zaradi varnosti opravite le, če to sami želite, in vedno upoštevajte vsa navodila.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Garancija ne vključuje poškodb, ki so nastale zaradi odpiranja posode s hladilno tekočino baterije.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Zgoraj navedeni intervali temeljijo na tipičnem načinu vožnje in običajnih voznih razmerah. Na splošno pa je treba vozilo Model Y servisirati po potrebi; glede na različne okoliščine, kot so način vožnje, uporaba vozila, okoljske razmere itd., bo morda treba zgornje vzdrževalne elemente zamenjati pogosteje ali redkeje, kot je navedeno. Poleg tega zgornji seznam ni celoten in ne vključuje delov, ki jih je treba pogosto zamenjati, kot so brisalci vetrobranskega stekla, zavorne ploščice, nizkonapetostni svinčevo-kislinski akumulator (če je ustrezno) itd.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Garancija ne vključuje poškodb ali napak, ki nastanejo zaradi vzdrževanja ali popravil, ki so jih izvedi tehniki brez certifikata družbe Tesla.