Programiranje pametnih garažnih vrat

MyQ

Ikona hiše in garažnih vrat
Če je to del opreme, lahko Model Y vzpostavi pametno povezavo z vašo pametno garažo myQ, kar vam omogoča nadzor in upravljanje garažnih vrat na daljavo prek zaslona na dotik v vozilu. To pride prav v primeru, da pozabite zapreti garažna vrata ali če želite v garažo spustiti prijatelje in sorodnike oziroma če želite, da se garažna vrata samodejno odprejo ali zaprejo, ko v bližini zaznajo vaše vozilo.

Sledite tem korakom za nastavitev sistema myQ v vozilu:

 1. Vaša garažna vrata morajo biti združljiva s sistemom myQ. Uporabite orodje za ugotavljanje združljivosti s sistemom myQ (https://www.myq.com/app/myq-compatibility).
 2. Vaša garaža mora podpirati povezavo Wi-Fi. Sistem myQ prek povezave Wi-Fi komunicira z vašim pametnim telefonom in vozilom. Pri nekaterih garažah je na nadzorni enoti oznaka Wi-Fi ali myQ. Vaša garaža mora imeti močen signal Wi-Fi, da jo lahko upravljate in nadzirate iz vozila.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Če garaža ni združljiva, boste za uporabo te funkcije morda lahko kupili zunanjo nadzorno enoto myQ.
 3. Prenesite aplikacijo myQ iz trgovine z aplikacijami za pametni telefon. V aplikaciji nastavite podatke o svojem računu in vzpostavite povezavo med garažo in telefonom. Za uporabo sistema myQ morate plačati naročnino, ki jo lahko sklenete prek aplikacije.
 4. Preverite, ali je v vozilu najnovejša razpoložljiva različica programske opreme in ali ima vozilo možnost vzpostavitve povezave Wi-Fi ali LTE.
 5. Dotaknite se ikone garaže na vrhu zaslona na dotik ali izberite Upravljalni elementi > Ključavnice > Povezana garaža myQ > Poveži račun in upoštevajte navodila za vzpostavitev povezave med garažo in Model Y. Ko je povezava vzpostavljena, lahko prek zaslona na dotik nadzirate in upravljate garažo, hkrati pa lahko tudi dodatno prilagodite nastavitve sistema myQ.

Za več informacij, vprašanj ali za pomoč pri odpravljanju težav obiščite www.myQ.com/Tesla.

HomeLink

Programiranje sistema HomeLink®:

Animacija s podrobnostmi postopka programiranja sistema HomeLink.
 1. Parkirajte vozilo Model Y tako, da je sprednji odbijač pred napravo, ki jo želite programirati.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  POZOR
  Med programiranjem se lahko vaša naprava odpre ali zapre. Zato pred programiranjem poskrbite, da v bližini naprave ni nobenih oseb ali predmetov.
 2. Preverite, ali ima daljinski upravljalnik naprave brezhibno delujočo baterijo. Družba Tesla priporoča, da pred programiranjem sistema HomeLink zamenjate baterijo v daljinskem upravljalniku naprave.
 3. Dotaknite se ikone HomeLink na vrhu zaslona Upravljalni elementi.
 4. Dotaknite se možnosti Ustvari HomeLink.
 5. Na zaslonu sistema HomeLink vnesite ime naprave, nato pa se dotaknite možnosti Vnos ali Dodaj nov sistem HomeLink.
 6. Izberite način, ki ga želite uporabiti (Standardni način, D-način ali UR-način), nato pa se dotaknite možnosti Nastavi način.
 7. Dotaknite se možnosti Začni in upoštevajte navodila na zaslonu.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Če se med programiranjem naprave prikaže zaslon "Priučitev sprejemnika", upoštevajte, da je to časovno občutljiv korak. Po pritisku gumba Learn/Program/Smart na daljinskem upravljalniku naprave imate samo približno 30 sekund časa, da se vrnete v vozilo, pritisnete Nadaljuj in nato dvakrat pritisnete ime programirane naprave HomeLink. Za dokončanje tega koraka v 30 sekundah pokličite na pomoč pomočnika.
 8. Ko je naprava programirana, se dotaknite možnosti Shrani, da dokončate postopek programiranja.
 9. Preverite, ali sistem HomeLink deluje skladno s pričakovanji. V nekaterih primerih boste morali večkrat ponoviti postopek programiranja, preden vam bo uspelo.

Po programiranju lahko upravljate napravo tako, da se dotaknete ustrezne ikone HomeLink na zaslonu na dotik. Sistem HomeLink si zapomni lokacijo programiranih naprav. Ko se približate znani lokaciji, se na zaslonu na dotik samodejno pojavi okno sistema HomeLink. Ko se odpeljete, okno izgine.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Ikona HomeLink se pojavi na na vrhu zaslona na dotik, če Model Y zazna programirano napravo HomeLink v dosegu in na zaslonu na dotik še ni prikazan zaslon ali pojavno okno naprave HomeLink,
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Če potrebujete dodatno pomoč ali imate vprašanja glede združljivosti, se obrnite na družbo HomeLink (www.homelink.com ali pokličite 1-800-355-3515).