Zamenjava baterije daljinskega ključa

Ob normalni uporabi ima dodatni daljinski ključ baterijo, ki zdrži do enega leta, odvisno od različice daljinskega ključa in izbranih nastavitev vozila. Ko je stanje napolnjenosti baterije nizko, se na zaslonu na dotik pokaže sporočilo.

Če želite zamenjati baterijo daljinskega ključa:

 1. Z daljinskim upravljalnikom, ki je položen na mehko površino tako, da so gumbi obrnjeni navzdol, sprostite spodnji pokrovček z majhnim ploščatim pripomočkom.
 2. Odstranite baterijo, tako da jo dvignete iz sponk.
 3. Ne da bi se dotikali ploskih površin baterije, vstavite novo baterijo (vrste CR2032), tako da stran "+" gleda navzgor.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Pred vstavljanjem obrišite baterijo in se ne dotikajte ploske površine baterije. Prstni odtisi na ploski površini baterije lahko skrajšajo njeno življenjsko dobo.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Baterije CR2032 lahko kupite pri vsakem prodajalcu baterij.
 4. Pridržite spodnji pokrov pod kotom, poravnajte zavihke na pokrovu z ustreznimi režami na daljinskem ključu, nato pa odločno pritisnite pokrov na daljinski ključ, dokler se ne zaskoči na svojem mestu.
 5. Preskusite delovanje daljinskega ključa tako, da odklenete in zaklenete vozilo Model Y.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Opozorilo
Baterije daljinskega ključa vsebujejo kemično nevarnost za opekline, zato jih je prepovedano zaužiti. Daljinski ključ vsebuje ploščato celično baterijo. Če ploščato celično baterijo zaužijete, lahko v dveh urah povzroči hude notranje opekline, ki so lahko smrtno nevarne. Nove in izrabljene baterije hranite zunaj dosega otrok. Če se predalček za baterije ne zapira dovolj trdno, prenehajte uporabljati izdelek in ga hranite zunaj dosega otrok. Če menite, da je oseba zaužila baterijo ali jo vtaknila v kateri koli del telesa, takoj poiščite zdravniško pomoč.