Seznanjanje naprave Bluetooth

Seznanjanje omogoča, da uporabite svoj telefon, ki podpira povezavo Bluetooth, za klicanje in sprejemanje klicev, dostopanje do seznama stikov, pregleda zadnjih klicev itd. Poleg tega omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin s telefona. Ko je telefon enkrat seznanjen z vozilom, se lahko vozilo Model Y z njim poveže takoj, ko je telefon v dosegu.

Če želite telefon seznaniti z vozilom, sledite tem korakom, ko sedite v vozilu Model Y:

 1. Poskrbite, da sta tako zaslon na dotik kot telefon vklopljena.
 2. Na telefonu omogočite povezavo Bluetooth in preverite, da je vidna.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Na nekaterih telefonih boste morali za preostanek postopka odpreti nastavitve za Bluetooth.
 3. Pritisnite ikono Bluetooth na vrhu zaslona na dotik.
 4. Na zaslonu na dotik pritisnite Dodajanje naprave > Začni iskanje. Na zaslonu na dotik se prikaže seznam razpoložljivih naprav Bluetooth, ki so v dosegu.
 5. Na zaslonu na dotik izberite telefon, ki ga želite seznaniti. V nekaj sekundah bo na zaslonu na dotik prikazana naključno ustvarjena številka in na telefonu bi se morala prikazati enaka številka.
 6. Preverite, da se številka, prikazana na telefonu, ujema s številko, prikazano na zaslonu na dotik. Nato pa na svojem telefonu potrdite, da ga želite seznaniti.
 7. Če je potrebno, na telefonu navedite, ali dovolite, da vozilo Model Y dostopa do vaših stikov in večpredstavnostnih datotek.

Ko sta vozilo in telefon seznanjena, se vozilo Model Y samodejno poveže s telefonom, na zaslonu na dotik pa se poleg imena telefona prikaže simbol Bluetooth, ki označuje, da je povezava aktivna.

Kadar koli lahko prikažete zaslon z nastavitvami za Bluetooth in spremenite nastavitve za povezano napravo. Povezani telefon lahko na primer določite kot Prednostna napr. To je uporabno, ko je povezan več kot en telefon, oba telefona pa se v vozilu Model Y pogosto uporabljata hkrati. Model Y samodejno poskuša najprej vzpostaviti povezavo s prednostno napravo, šele nato z drugimi napravami.