Pregled pozdravne osvetlitve

Če steklo na vašem vozilu ne deluje pravilno (ali če se steklo ne pomakne nekoliko navzdol, ko se vrata odprejo), izvedite test Umerjanje stekel. Če s tem ne odpravite težave, poskusite z naslednjim:

  1. Lučka pozdravne osvetlitve se nahaja pod vsakim vratnim okvirom. Preverite, ali lučka pozdravne osvetlitve sveti. Če ne sveti, se naročite na servis prek mobilne aplikacije. Ta postopek je sicer za umerjanje stekel, ampak če lučka pozdravne osvetlitve ne sveti, je morda prišlo do električne napake, ki vpliva tudi na stekla. Če lučka sveti, nadaljujte s temi koraki.
  2. Poiščite jeziček na eni strani nosilca lučke pozdravne osvetlitve. S plastičnim pripomočkom ali ploščatim izvijačem odstranite lučko pozdravne osvetlitve z vratnega okvirja.
  3. Nežno povlecite lučko pozdravne osvetlitve navzdol, da preverite, kako je priključena na kabelski snop – če je kabel varno pritrjen na lučko, jo odklopite tako, da pritisnete jeziček na konektorju in nosilec lučke potisnite stran od snopa. Kabelski snop se je morda zrahljal ali rahlo odklopil, zato bo pomagalo, če ga izklopite in ponovno priklopite.
  4. Lučko znova priklopite na kabelski snop in ponovno namestite nosilec lučke pozdravne osvetlitve. Ko je napajanje ponovno vzpostavljeno, se mora steklo rahlo pomakniti navzdol.
  5. Nežno poskusite zapreti vrata in se prepričajte, da je steklo pred zapiranjem rahlo pomaknjeno navzdol in da se po zapiranju dvigne. Če to ne deluje, je morda v okvari lučka pozdravne osvetlitve (ki jo je mogoče kupiti na spletu) ali kabelski snop. Obrnite se na servis Tesla prek mobilne aplikacije, da se naročite na servis.