Lučke stanja vtičnice za polnjenje

Ko je vtičnica za polnjenje odprta, se barva lučke stanja spremeni, da sporoča trenutno stanje in pomaga pri odpravljanju težav, v redkih primerih, ko bi do tega prišlo. Opozoriti je treba, da lučka vtičnice za polnjenje po nekaj časa neha svetiti, če je vozilo zaklenjeno (na primer, če pristopite do avtomobila, potem ko se že nekaj časa polni).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Ko priklapljate vozilo, spremljajte barvo lučke vtičnice za polnjenje, preden se odpravite naprej. Če vidite rdečo ali oranžno lučko, odpravite težavo, preden greste, da poskrbite za uspešno polnjenje.
Barva lučke vtičnice za polnjenje Kaj pomeni Kaj narediti

BELA – SVETI

(običajno vedenje)

Model Y je pripravljen na polnjenje in priključek ni vstavljen ali pa je zapah vtičnice za polnjenje odklenjen in je priključek pripravljen na odstranitev. Vstavite priključek za polnjenje, če želite polniti, ali odstranite priključek za polnjenje, če je polnjenja konec.

MODRA – UTRIPA

(običajno vedenje)

Model Y aktivno komunicira s polnilno postajo. Nič. Počakajte nekaj sekund, da začne barva vtičnice za polnjenje utripati zeleno (polnjenje) ali svetiti modro (polnjenje je načrtovano v prihodnje).

MODRA – SVETI

(morda je potrebno ukrepanje)

Model Y zazna, da je bil priključek priklopljen in da je začetek polnjenja načrtovan za določen prihodnji čas. Ne poteka aktivno polnjenje. Če želite polniti takoj, onemogočite Načrtovano polnjenje ali se dotaknite možnosti Začni polnjenje na zaslonu na dotik ali v mobilni aplikaciji. Če je nastavitev načrtovanega polnjenja želena, nadaljnje ukrepanje ni potrebno. Opozoriti je treba, da si načrtovano polnjenje zapomni vašo lokacijo.

ZELENA – UTRIPA

(običajno vedenje)

Polnjenje poteka. Ko se vozilo Model Y približuje popolni napolnjenosti, se pogostost utripanja zmanjša. Nič. Odstranite polnilni kabel, ko je polnjenje končano.

ZELENA – SVETI

(običajno vedenje)

Polnjenje je končano. Odstranite polnilni kabel, ko ste pripravljeni na vožnjo.

ORANŽNA – SVETI

(potrebno je ukrepanje)

Priključek ni popolnoma priključen v vtičnico za polnjenje. Poravnajte priključek z vtičnico za polnjenje in ga vstavite do konca. Če se težava ponavlja, preglejte vtičnico za polnjenje in priključke glede ovir. Če ne najdete ovir, poskusite z drugim polnilnim kablom.

ORANŽNA – UTRIPA

(potrebno je ukrepanje)

Model Y se polni z zmanjšanim tokom, ker priključek ni popolnoma priključen v vtičnico za polnjenje. Poravnajte priključek z vtičnico za polnjenje in ga vstavite do konca. Če se težava ponavlja, preglejte vtičnico za polnjenje in priključke glede ovir. Če ne najdete ovir, poskusite z drugim polnilnim kablom.

RDEČA – SVETI

(potrebno je ukrepanje)

Zaznana je napaka in polnjenje je ustavljeno ali se ne more začeti. Preverite, ali je na zaslonu na dotik prikazano sporočilo o napaki. Če napaka ni prisotna, poskusite z uporabo drugačnega polnilnega kabla ali ponastavite vir polnjenja (glejte lučke stanja na mobilnem priključku ali stenskem priključku, če je na voljo). Če drug polnilni kabel ne deluje, izklopite in vklopite vozilo prek zaslona na dotik in poskusite znova.

NI LUČKE

(običajno vedenje)

Model Y je zaklenjeno in že nekaj časa "spi". Nič. Ob odklepu vozila ali pritisku gumba na polnilnem ročaju bo lučka stanja vtičnice za polnjenje spet začela svetiti.