Nameščanje sprednjega okvira za registrsko tablico

Da bi zadovoljili lokalne predpise, ki pogojujejo registrsko tablico na sprednjem delu vozila, je Model Y opremljen z okvirjem za registrsko tablico. Ta okvir se prilega obliki sprednjega odbijača vozila in je pritrjen z močnim lepilnim sredstvom.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Družba Tesla priporoča, da ta postopek izvajate na čistem, suhem vozilu na topel dan. Hladne in/ali mokre vremenske razmere lahko povzročijo slabše delovanje lepilnega sredstva.

Če želite namestiti sprednji okvir za registrsko tablico:

 1. Priskrbite izopropilni alkohol in preizkusite njegovo delovanje na manj vidnem delu obarvane površine vozila, da se prepričate, da ne bo poškodoval ali odstranil barve.
 2. Območje namestitve očistite z izopropilnim alkoholom in počakajte vsaj eno minuto, da se posuši.
 3. V celoti odstranite zaščitni trak z lepilnega sredstva na vrhu okvirja in delno odstranite trak na vrha lepilnega sredstva na vsaki strani. Spodnji polovici zaščitnega traku na vsaki strani zaenkrat še pustite prilepljeni in prepognite odlepljeni zaščitni trak navzven, tako da ga boste lažje odstranili, ko boste okvir poravnali na odbijač.
  Hrbtna stran okvirčka registrske tablice, ki ima zgoraj in ob straneh delno odstranjen trak.
 4. Zgornji del okvirja za registrsko tablico nagnite stran od odbijača (da se ne bi zalepil na napačno mesto) ter poravnajte spodnji središčni del okvirja za registrsko tablico s središčem mreže, kot je prikazano na sliki.
  Puščice, ki prikazujejo, da poravnajte spodnji srednji del registrske tablice s sredino mreže.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Pri nameščanju okvirja bodite kar se da natančni, saj ga ne boste več mogli prestaviti, ko bo enkrat zalepljen na odbijač.
 5. Ko je okvir pravilno poravnan, položite še zgornji del okvirja na odbijač in pritisnite, tako da lepilno sredstvo dobro prime.
  Puščice, ki prikazujejo, da pritisnite zgornji del okvirčka registrske tablice ob odbijač.
 6. Odstranite preostale trakove s strani okvirja in nato čvrsto pritisnite okvir na odbijač ter preverite, da lepilno sredstvo dobro drži na vseh mestih.
 7. Ko je okvir čvrsto pritrjen, uporabite štiri priložene vijake in z njimi pričvrstite registrsko tablico v okvir (privijte s silo 3 Nm).
  Sprednji del vozila z označenimi vijaki za pritrditev okvirčka registrske tablice.