Preverjanje globine profila zadnje pnevmatike

Merjenje globine profila je pomembno za varnost, ustrezne vozne lastnosti pnevmatik in ugotavljanje, ali je potrebna rotacija pnevmatik (če je ustrezno). Pnevmatike s profilom manj kot 3 mm (4/32 palca) so bolj podvržene akvaplaningu v mokrih razmerah, zato jih ne uporabljajte. Pnevmatike s profilom manj kot 4 mm (5/32 palca) se ne obnesejo v snegu in plundri, zato jih ne uporabljajte za vožnjo v zimskih razmerah.

Pnevmatike z najglobljim profilom namestite v zadnjem delu avtomobila, da izboljšate vodljivost vozila in zmanjšate možnost za akvaplaning v mokrem vremenu.

Pri merjenju globine profila uporabite tabelo kot splošno vodilo.

5/32 palca ali več Pnevmatike so ustrezne
3/32–4/32 palca Kmalu zamenjajte ali rotirajte pnevmatike; v mokrih ali zasneženih razmerah so lahko vozne lastnosti pnevmatik slabše
2/32 palca ali manj Takoj zamenjajte ali rotirajte pnevmatike

Uporaba merilnika globine profila

Z merilnikom globine profila natančno izmerite globino na zunanji, srednji in notranji strani pnevmatike. Za merjenje vstavite indikator obrabe profila pnevmatike v enega od glavnih žlebov tekalne plasti. Če je katera koli od treh meritev z merilnikom globine profila manjša od 2/32 palca, družba Tesla priporoča, da takoj zamenjate pnevmatike.