Luči stanja mobilnega priključka Gen 2

Med polnjenjem v običajnih pogojih lučke logotipa Tesla izmenično svetijo, rdeča lučka pa je izklopljena. Težave določite tako, da ste pozorni na te luči.

V nekaterih primerih boste morda morali ponastaviti napravo, tako da boste odklopili mobilni priključek z vozila ali iz električne vtičnice.

Zelene lučke Rdeča lučka Kaj pomeni Kaj narediti
Vse svetijo 1 sekundo Ne sveti Postopek zagona. Nič. Mobilni priključek je v postopku zagona.
Vse svetijo Ne sveti Napajanje je vklopljeno. Mobilni priključek se napaja in je v pripravljenosti, vendar se ne polni. Preverite, ali je mobilni priključek priklopljen na vozilo.
Pretakanje Ne sveti Polnjenje poteka. Nič. Mobilni priključek se uspešno napaja.
Pretakanje 1 utrip Polnilni tok je zmanjšan zaradi visoke temperature, zaznane v priključku za vozilo. Odklopite mobilni priključek z vozila, nato pa ga znova priklopite. Poskusite polniti v hladnejšem območju, na primer v notranjem prostoru ali v senci. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Pretakanje 2 utripa Polnilni tok je zmanjšan zaradi visoke temperature, zaznane v vhodnem vtiču, ki je povezan s krmilnikom mobilnega priključka. Odklopite mobilni priključek z vozila in iz stenske vtičnice. Preverite, ali je adapter vstavljen do konca, priklopite mobilni priključek v vtičnico, nato pa še na vozilo. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Pretakanje 3 utripi Polnilni tok je zmanjšan zaradi visoke temperature, zaznane v krmilniku mobilnega priključka. Odklopite mobilni priključek z vozila, nato pa ga znova priklopite. Poskusite polniti v hladnejšem območju, na primer v notranjem prostoru ali v senci. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Pretakanje 4 utripi Polnilni tok je zmanjšan zaradi visoke temperature, zaznane v stenski vtičnici. Prepričajte se, da je vtičnica primerna za polnjenje in vtikač ustrezno nameščen. Poskusite polniti prek druge vtičnice. Če ste v dvomih, se obrnite na svojega elektrikarja.
Pretakanje 5 utripov Polnilni tok je zmanjšan zaradi zaznane napake v adapterju. Prepričajte se, da je adapter mobilnega priključka ustrezno nameščen.
Ne sveti 1 utrip Napaka ozemljitve. Električni tok uhaja prek potencialno nevarne poti. Odklopite mobilni priključek z vozila, nato pa ga znova priklopite. Poskusite drugo vtičnico. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Ne sveti 2 utripa Izguba ozemljitve. Mobilni priključek je zaznal izgubo ozemljitve. Poskrbite, da je vtičnica ustrezno ozemljena. Poskusite polniti prek druge vtičnice. Če ste v dvomih, se obrnite na svojega elektrikarja.
Ne sveti 3 utripi Napaka na releju/kontaktorju. Odklopite mobilni priključek z vozila, nato pa ga znova priklopite. Poskusite drugo vtičnico. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Ne sveti 4 utripi Zaščita pred previsoko ali prenizko napetostjo. Prepričajte se, da je vtičnica primerna za polnjenje in vtikač ustrezno nameščen. Poskusite polniti prek druge vtičnice. Če ste v dvomih, se obrnite na svojega elektrikarja.
Ne sveti 5 utripov Napaka na adapterju. Prepričajte se, da je adapter mobilnega priključka ustrezno nameščen.
Ne sveti 6 utripov Napaka signala. Raven signala ni pravilna. Odklopite mobilni priključek z vozila, nato pa ga znova priklopite. Poskusite drugo vtičnico. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Ne sveti 7 utripov Napaka programske opreme ali neujemanje. Če je na voljo, posodobite programsko opremo vozila. Če posodobitev ni na voljo, se obrnite na najbližji servisni center.
Ne sveti Sveti Samopreverjanje ni uspelo. Odklopite mobilni priključek z vozila in ga nato znova priklopite. Če težave ne morete odpraviti, odklopite mobilni priključek z vozila in iz električne vtičnice, nato pa ga znova priklopite.
Vse svetijo 1 utrip Napaka zaradi toplote. Poskusite polniti v hladnejšem območju, na primer v notranjem prostoru ali v senci. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na najbližji servisni center.
Vse svetijo 5 utripov Napaka na adapterju. Polnilni tok je omejen na 8 A. Odklopite mobilni priključek z vozila. Priklopite mobilni priključek nazaj na vozilo. Če težave ne morete odpraviti, odklopite mobilni priključek z vozila in iz električne vtičnice, nato pa ga znova priklopite.
Ne sveti Ne sveti Izguba napajanja. Odklopite mobilni priključek in preverite, ali je v vtičnici električni tok.