Intervale service vehicul

Service-ul pentru vehiculul dvs. trebuie efectuat în funcție de necesități. Cu toate acestea, Tesla recomandă următoarele articole și intervale de întreținere, care se aplică în cazul vehiculului dvs., pentru a asigura continuarea fiabilității și a eficienței vehiculului Model Y.
  • Verificarea stării conforme a lichidului de frână la fiecare 4 ani (înlocuiți dacă este necesar)*.
  • Înlocuirea sacului cu agent sicativ pentru aerul condiționat, la fiecare 4 ani.
  • Înlocuirea filtrului de aer din habitaclu la fiecare 2 ani (sau 3 ani pentru filtrul HEPA sau de carbon dacă există în dotare). Pentru vehiculele din China, înlocuiți filtrul HEPA și filtrul de carbon în fiecare an.
  • Înlocuirea filtrului HEPA la fiecare 3 ani (sau în fiecare an în China)
  • Curățați și lubrifiați etrierele de frână în fiecare an sau la fiecare 12.500 mile (20.000 km), dacă vă aflați într-o zonă în care pe drumuri se împrăștie sare în timpul iernii
  • Efectuați rotația cauciucurilor la fiecare 6.250 mile (10.000 km) sau dacă diferența de adâncime a suprafeței de rulare este de cel puțin 2/32 in (1,5 mm), oricare survine prima

* Folosirea intensă a frânelor ca urmare a remorcării, coborârii munților sau condusului sportiv – mai ales în medii foarte calde și umede – poate necesita verificări și înlocuiri mai frecvente ale lichidului de frână.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Efectuați fiecare procedură din acest ghid într-o zonă bine iluminată și uscată. Pentru siguranța dvs., efectuați o procedură numai dacă vă simțiți în siguranță și urmăriți mereu toate instrucțiunile oferite.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Orice daune provocate de deschiderea rezervorului cu lichid de răcire a bateriei sunt excluse din garanție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Intervalele de mai sus au la bază comportamentele și scenariile normale de condus. Cu toate acestea, Model Y ar trebui supus în general lucrărilor de service conform necesităților; în funcție de diferite circumstanțe, cum ar fi comportamentul de condus, utilizarea, condițiile de mediu etc., elementele de întreținere de mai sus pot necesita înlocuire la intervale mai mici sau mai mari decât cele specificate. În plus, lista de mai sus nu trebuie considerată a fi cuprinzătoare și nu include consumabile precum ștergătoarele de parbriz, plăcuțele de frână, bateria de joasă tensiune cu plumb acid (dacă este cazul), etc.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Daunele sau defecțiunile provocate de întreținerea sau reparațiile efectuate de către tehnicieni necertificați de Tesla nu sunt acoperite de garanție.