Lustruirea frânelor

Trebuie să lustruiți frânele după înlocuirea plăcuțelor de frână și/sau a rotoarelor de frână. În plus, lustruirea frânelor ar putea elimina o situație în care frânele scot un sunet foarte strident în timpul frânării, în special dacă zgomotul este prezent când conduceți pe ploaie, în climate reci și/sau umede sau dacă este prezentă rugină pe suprafața componentelor de frână. Rețineți că această situație poate surveni la toate vehiculele cu frâne cu discuri și că nu sunt afectate performanțele de frânare.

Înainte de a lustrui frânele, accesați Comenzi > Service pentru a vă asigura că presiunea în pneuri este conform specificațiilor. Pentru presiunile în pneuri recomandate, consultați eticheta de pe stâlpul ușii de pe partea șoferului sau manualul de utilizare al vehiculului.

Pentru a lustrui frânele:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Asigurați-vă că respectați toate legile locale cu privire la siguranța în trafic și că efectuați manevrele numai într-o locație adecvată în care o astfel de activitate este legală, iar traficul este foarte redus sau inexistent.
  1. Conduceți vehiculul cu aproximativ 50 mph - 55 mph (80 km/h - 90 km/h) pe un drum drept.
  2. Apăsați pedala de frână într-o manieră moderată și consecventă pentru a încetini treptat vehiculul, eliberând pedala la 10 mph (15 km/h).
  3. Repetați această procedură de 6 ori, așteptând cel puțin 30 de secunde între aplicări.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă zgomotul persistă, utilizați aplicația de mobil pentru a programa o vizită la service.