Inspecția luminilor de acces de la portiere

Dacă geamul vehiculului nu funcționează corespunzător (sau dacă geamul nu coboară puțin atunci când portiera se deschide), efectuați testul Calibrarea geamurilor. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, încercați următoarele:

  1. O lumină de acces se află sub fiecare cadru al portierelor. Asigurați-vă că lumina de acces de la portieră este funcțională. Dacă nu este funcțională, programați o vizită la service prin aplicația mobilă. Cu toate că această procedură este destinată calibrării geamurilor, în cazul în care lumina de acces nu este funcțională, există posibilitatea unei probleme electrice care afectează de asemenea geamurile. Dacă lumina este funcțională, continuați urmărind acești pași.
  2. Localizați clapeta de pe o margine a elementului de fixare al luminii de acces de la portiere. Utilizați o unealtă din plastic pentru desfacere sau o șurubelniță cu capul plat pentru a scoate lumina de acces de la portiere din cadrul portierei.
  3. Trageți în jos cu atenție lumina de acces de la portiere pentru a vedea conexiunea la cablaj: dacă cablul este conectat în siguranță la lumină, deconectați-l apăsând clapeta conectorului și scoateți elementul de fixare al luminii din cablaj. Cablajul poate să se fi slăbit sau să se fi deconectat parțial, astfel deconectarea și reconectarea pot fi de ajutor.
  4. Reconectați lumina la cablaj și reinstalați elementul de fixare al luminii de acces de la portiere. Atunci când este restabilită alimentarea cu energie, geamul ar trebui să coboare puțin.
  5. Închideți portiera cu grijă și asigurați-vă că geamul este coborât puțin înainte să închideți portiera și ridicați-l la final. Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil să fie o problemă direct la lumina de acces de la portiere (care poate fi cumpărată online) sau la cablaj. Contactați un service Tesla prin aplicația mobilă pentru a programa o vizită la service.