Asocierea unui dispozitiv Bluetooth

Asocierea vă permite să vă utilizați telefonul cu Bluetooth pentru a efectua și primi apeluri telefonice, pentru a accesa lista de contacte, apeluri recente etc. De asemenea, vă permite să redați fișiere cu conținut media de pe telefonul dvs. Odată ce este asociat un telefon, vehiculul Model Y se poate conecta la acesta de fiecare dată când telefonul este în raza de acoperire.

Pentru a asocia un telefon, urmați acești pași în timp ce stați în interiorul vehiculului Model Y:

 1. Asigurați-vă că atât ecranul tactil, cât și telefonul sunt alimentate cu energie.
 2. Activați funcția Bluetooth de pe telefon și asigurați-vă că acesta poate fi descoperit.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  La unele telefoane, pentru acest lucru ar putea fi necesar să accesați setările Bluetooth pentru restul procedurii.
 3. Atingeți pictograma Bluetooth din partea de sus a ecranului tactil.
 4. De pe ecranul tactil, atingeți Adăugare dispozitiv nou > Inițiere căutare. Pe ecranul tactil este afișată o listă cu toate dispozitivele Bluetooth disponibile în distanța de operare.
 5. Pe ecranul tactil, atingeți telefonul cu care doriți să efectuați asocierea. În decurs de câteva secunde, pe ecranul tactil este afișat un număr generat aleatoriu, iar pe telefonul dvs. trebuie să fie afișat același număr.
 6. Verificați dacă numărul afișat pe telefon corespunde cu numărul afișat pe ecranul tactil. Apoi, de pe telefon, confirmați că doriți să efectuați asocierea.
 7. Dacă vi se solicită pe telefon, specificați dacă doriți să permiteți vehiculului Model Y să acceseze contactele și fișierele cu conținut media.

Când este asociat, vehiculul Model Y se conectează automat la telefon, iar pe ecranul tactil este afișat simbolul Bluetooth de lângă numele telefonului pentru a indica faptul că este activă conexiunea.

În orice moment, puteți afișa ecranul de setări Bluetooth pentru a schimba setările asociate unui dispozitiv conectat. De exemplu, puteți desemna un telefon conectat drept Dispozitiv prioritar. Acest lucru este util în situații în care aveți mai multe telefoane conectate și ambele telefoane sunt utilizate frecvent de Model Y în același timp. Model Y încearcă automat să se conecteze la dispozitivul prioritar înaintea celorlalte.