Calibrarea camerelor

Model Y trebuie manevrată cu precizie când sunt utilizate funcțiile Autopilot. Prin urmare, înainte de a putea utiliza anumite funcții pentru prima dată sau după anumite reparații, camerele trebuie să efectueze un proces complet de auto-calibrare. Pentru confortul dvs., computerului de bord afișează un indicator de progres.

Când calibrarea este încheiată, funcțiile Autopilot sunt disponibile pentru a fi utilizate. În mod normal, calibrarea este încheiată după ce ați condus 20-25 mile (32-40 km), dar distanța variază în funcție de condițiile de drum și de mediu. De exemplu, calibrarea se finalizează mai rapid atunci când conduceți pe un drum drept cu benzi multiple (cum ar fi o autostradă cu acces controlat), cu marcaje de benzi foarte vizibile (în banda de rulare, precum și pe benzile adiacente). Contactați Tesla numai dacă vehiculul Model Y nu a finalizat procesul de calibrare după ce ați condus 100 mile (160 km) în condițiile descrise.

Dacă o cameră s-a deplasat din poziția în care a fost calibrată (de exemplu, s-a schimbat parbrizul sau camera), calibrarea trebuie ștearsă. Pentru a face acest lucru, atingeți Comenzi > Service > Calibrare cameră > Ștergere calibrare. La ștergerea calibrării, Model Y repetă procesul de calibrare. Deși acesta este util în multe cazuri pentru recalibrarea camerelor, este posibil ca funcția Ștergere calibrare să nu rezolve toate problemele legate de camere și senzori.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru calibrare, camerele necesită marcaje de bandă foarte vizibile atât pe banda de deplasare, cât și pe benzile adiacente (cel puțin două benzi pe fiecare latură a vehiculului). Pentru rezultate optime, conduceți pe banda din mijloc a unei autostrăzi (ideal cu cel puțin cinci benzi) care are marcaje de bandă clare și trafic minim.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă încercați să utilizați o funcție care nu este disponibilă până când este încheiat procesul de calibrare, funcția este dezactivată și pe ecranul tactil este afișat un mesaj.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model Y trebuie să repete procesul de calibrare dacă service-ul camerelor este efectuat de Tesla și, în unele cazuri, după o actualizare software.