Înlocuirea filtrelor de aer pentru habitaclu

Modelul Y are filtre de aer care împiedică polenul, pulberile industriale, praful de pe carosabil și alte particule să pătrundă în habitaclu prin orificii. Tesla recomandă înlocuirea acestor filtre la fiecare 2 ani (în fiecare an în China). Filtrele pentru habitaclu pot fi cumpărate din Magazinul Tesla (sau https://shop.tesla.cn/ pentru China).

Înlocuirea filtrelor pentru habitaclu:

 1. Porniți sistemul de control al climatizării.
 2. Mișcați scaunul pasagerului din față complet în spate și scoateți covorașul pasagerului din față.
 3. Folosiți o unealtă de desfacere pentru a elibera cu grijă clemele care fixează capacul spațiului pentru picioare al pasagerului din față de computerul de bord. Apoi, în timp ce sprijiniți capacul spațiului pentru picioare, debranșați cei doi conectori electrici și dați capacul la o parte.
  • Pentru bec, apăsați pe clemă cu grijă în timp ce debranșați conectorul.
  • Pentru difuzor , aliniați cu grijă conectorul de pe partea vehiculului astfel încât clema mică se eliberează din gaura conectorului din spațiul pentru picioare în timp ce debranșați conectorul.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Pentru a evita daunele, nu trageți de fire atunci când debranșați conectorul. Atunci când debranșați conectorul, asigurați-vă că trageți utilizând plasticul de pe conectori.
 4. Lucrând de sus în jos, folosiți o unealtă mică de ajustare pentru a elibera cu grijă panoul lateral din dreapta din consola centrală.
 5. Scoateți șurubul de 6 mm care fixează capacul filtrelor pentru habitaclu de modulul de încălzire, ventilare și aer condiționat (HVAC), apoi eliberați capacul și dați-l la o parte. Pe anumite vehicule, în locul șurubului 6 mm există clapete: utilizați degetul arătător și degetul mare pentru a strânge cele două clapete din partea inferioară a capacului filtrelor pentru habitaclu. Pentru a-l scoate, rabatați capacul spre exterior.
 6. Pliați clapetele filtrului superior spre exterior.
 7. Țineți clapetele filtrului superior al habitaclului și trageți filtrul superior afară din modulul HVAC.
 8. Țineți clapeta superioară a filtrului inferior al habitaclului și trageți filtrul inferior în sus și apoi afară din modulul HVAC.
 9. Având grijă ca săgețile de pe ambele filtre noi să fie orientate spre spatele vehiculului, introduceți filtrul inferior în modulul HVAC și coborâți-l în poziție. Apoi introduceți filtrul superior pentru habitaclu deasupra.
 10. Pliați clapetele spre interior, pentru a putea monta capacul filtrelor pentru habitaclu.
 11. Montați capacul filtrelor pentru habitaclu cuplând clapeta inferioară a capacului și fixându-l cu șurubul de 6 mm. Strângeți șurubul la 1,2 Nm / 0,89 ft-lb. Pe vehiculele cu clapete în locul șurubului de 6 mm: introduceți în poziție canelura superioară a capacului filtrelor pentru habitaclu, apoi fixați clapetele la baza modulului HVAC.
 12. Rebranșați cei doi conectori electrici la componentele de pe capacul spațiului pentru picioare al pasagerului din față, apoi fixați la loc capacul cu clemele.
 13. Aliniați panoul lateral din dreapta cu fantele de localizare din față și din spate de pe consola centrală, apoi apăsați până când toate clemele sunt complet fixate.
 14. Puneți din nou covorașul și mutați la loc scaunul pasagerului din față.