Instalarea șinelor pentru acoperiș

Puteți achiziționa șine pentru acoperișul vehiculului de la un magazin Tesla (https://shop.tesla.com/ sau https://shop.tesla.cn/ în China) pentru transportul obiectelor precum plăci de surfing sau caiace pe acoperișul vehiculului. Pentru instalarea șinelor pentru acoperiș:

 1. Curățați temeinic acoperișul vehiculului în jurul locației săgeților de pe geam și lăsați-l să se usuce.
 2. Folosiți pictograma săgeată din partea de sus a plăcuțelor pentru picioare, pentru a identifica colțul vehiculului pe care trebuie fixate plăcuța și banda anti-abraziune corespunzătoare.
 3. Măsurați 227 mm de la marginea din față a părții din stânga față a acoperișului din sticlă. Aliniați săgeata de pe sticlă cu săgeata de pe banda anti-abraziune, apoi lipiți banda anti-abraziune pe vehicul, urmând linia ornamentului. Repetați acest pas pe partea din dreapta față.
 4. Măsurați 412 mm de la marginea din spate a părții din stânga spate a acoperișului din sticlă. Aliniați săgeata de pe sticlă cu săgeata de pe banda anti-abraziune, apoi lipiți banda anti-abraziune pe vehicul, urmând linia ornamentului. Repetați acest pas pe partea din dreapta spate.
 5. Folosiți un clește, pentru a scoate cu grijă garnitura de cauciuc din locul indicat de săgeată.
 6. Menținând cleștele în poziție, introduceți o clemă de șină în locația săgeții.
 7. Îndepărtați cleștele, asigurându-vă că clema este fixată în receptorul metalic de sub sticlă. Trageți-o în sus și mișcați-o pentru a vă asigura că este bine fixată. Asigurați-vă că centrul cârligului se aliniază cu săgeata. Repetați acest proces pentru celelalte colțuri ale vehiculului.
 8. Poziționați plăcuța din stânga față peste clema din față de pe partea șoferului. Ghidați-vă după pictogramă pentru a identifica și instala plăcuța corespunzătoare în punctul corect. Repetați acest proces pentru a instala și celelalte plăcuțe pe vehicul.
 9. Pentru a instala barele transversale: asigurați-vă că toate cele patru cârlige sunt fixate, aliniate corect și sunt în poziție verticală. Apoi, poziționați cu grijă barele transversale din față și spate peste plăcuțe.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Bara transversală din față este mai lungă decât cea din spate.
 10. Instalați piulițele-fluture și strângeți-le cu mâna pe fiecare turn.
 11. Strângeți piulițele-fluture cu cheia hexagonală până când turnul este fixat ferm pe vehicul. Vă recomandăm să strângeți la 2,5-3,5 Nm. Pentru a confirma că turnul este instalat corect, trageți în toate direcțiile și asigurați-vă că nu se mișcă deloc. Pentru a bloca sistemul, marcajul de pe piulița-fluture trebuie să se alinieze cu marcajul de pe turn.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Strângerea excesivă poate deteriora vehiculul.
 12. Folosiți cheia pentru a bloca fiecare turn.
 13. Verificați dacă barele transversale din față și spate sunt bine instalate, trăgând în toate direcțiile.
 14. Montați capacele. Începeți cu marginea de jos, apoi apăsați partea de sus în poziție.