Presiunile în pneuri

Presiunile în pneuri sunt afișate pe ecranul tactil în zona cardurilor de pe afișajul stării vehiculului sau când atingeți Comenzi > Service. Presiunea fiecărui pneu se afișează în vizualizarea din Model Y, pe lângă ora la care a fost măsurată ultima dată presiunea din pneuri. De asemenea, ecranul tactil afișează presiunea recomandată a pneului la rece, pentru a putea să determinați cu ușurință cât trebuie umflate pneurile. Puteți alege dacă doriți să afișați presiunile în pneuri exprimate în bari sau PSI, atingând Comenzi > Afișaj > Presiune pneuri.

De asemenea, puteți vedea presiunile în pneuri în aplicația mobilă Tesla.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil să fie nevoie să conduceți pentru scurt timp înainte ca vizualizarea să afișeze valorile presiunii în pneuri.

Verificarea și reglarea presiunilor în pneuri

Urmați acești pași când pneurile sunt reci și vehiculul Model Y a fost staționat timp de trei ore:

 1. Consultați eticheta cu informații despre Pneuri și Încărcare amplasată pe coloana centrală a portierei de pe partea șoferului pentru presiunea vizată a pneurilor.
 2. Îndepărtați capacul supapei.
 3. Pentru a măsura presiunea, apăsați ferm pe supapă cu un manometru precis pentru pneuri.
 4. Dacă este necesar, adăugați sau eliminați aerul pentru a atinge presiunea recomandată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți să eliberați aerul apăsând pe tija metalici din centrul supapei.
 5. Verificați din nou presiunea utilizând manometrul precis pentru pneuri.
 6. Repetați pașii 3 și 4 după cum este necesar, până când presiunea este corectă.
 7. Remontați capacul supapei pentru a preveni pătrunderea murdăriei. Verificați periodic dacă supapa prezintă urme de deteriorare și scurgeri.

Menținerea presiunilor în pneuri

Mențineți pneurile umflate la presiunile indicate pe eticheta cu informații despre pneuri și sarcini, chiar dacă aceasta diferă de presiunea marcată pe pneul respectiv. Eticheta cu informații despre pneuri și sarcini este amplasată pe coloana centrală a portierei și este vizibilă când este deschisă portiera de pe partea șoferului.

Dacă tractați o remorcă, nu utilizați presiunile în pneuri imprimate pe eticheta cu informații despre pneuri și sarcini. Ci consultați presiunile în pneuri publicate în secțiunea despre remorcare din manualul de utilizare.

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Lampa indicatoare pentru presiunea în pneuri de pe ecranul tactil vă trimite o alertă dacă unul sau mai multe pneuri sunt umflate insuficient (sau excesiv).

Lampa indicatoare pentru presiunea în pneuri nu se stinge imediat după ce reglați presiunea în pneuri. După ce umflați pneul la presiunea recomandată, trebuie să conduceți la o viteză de peste 15 mph (25 km/h) pentru un scurt interval de timp pentru a activa Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS), ceea ce duce la stingerea lămpii indicatoare pentru presiunea în pneuri.

Dacă lampa indicatoare se aprinde intermitent timp de un minut, de fiecare dată când alimentați cu energie vehiculul Model Y, este detectată o eroare la nivelul sistemului TPMS.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Presiunea pneurilor vehiculului va scădea la temperaturi ambiante scăzute. Dacă indicatorul luminos TPMS se aprinde, umflați pneurile înainte de a conduce. Pneurile vor pierde un PSI cu fiecare scădere de 10° F (6° C) a temperaturii din exterior. Presiunea adecvată a pneurilor va ajuta la protejarea acestora în cazul trecerii peste gropi și va îmbunătăți autonomia atunci când sunt umflate corect.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Umflarea insuficientă este cea mai frecventă cauză a defecțiunilor pneurilor și pot duce la supraîncălzirea unui pneu, având drept rezultat fisurarea severă a pneurilor, separarea suprafeței de rulare sau explozia, cauzând pierderea neașteptată a controlului asupra vehiculului și creșterea riscului de vătămări corporale. Umflarea insuficientă reduce de asemenea autonomia vehiculului și durata de viață a suprafeței de rulare a pneurilor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Verificați presiunile în pneuri cu ajutorul unui manometru de precizie, atunci când pneurile sunt reci. Este suficient să conduceți pe o distanță de o milă (1,6 km) pentru a încălzi pneurile suficient pentru a afecta presiunile din acestea. Parcarea vehiculului în lumina directă a soarelui sau la o temperatură ridicată poate de asemenea să afecteze presiunile în pneuri. Dacă trebuie să verificați pneurile încălzite, așteptați-vă la presiuni crescute. Nu lăsați aerul să iasă din pneurile încălzite, în încercarea de a le aduce la presiunile recomandate pentru pneurile reci. Un pneu încins aflat la nivelul presiunii recomandate de umflare a pneului la rece sau sub acest nivel comportă un pericol, deoarece este umflat insuficient.