Verificarea adâncimii suprafeței de rulare

Măsurarea adâncimii suprafeței de rulare este importantă pentru siguranță, performanțe adecvate și pentru a stabili dacă este necesară rotația pneurilor (dacă este cazul). Pneurile cu o adâncime a suprafeței de rulare mai mică de 4/32” (3 mm) cresc posibilitatea de acvaplanare în condiții de umiditate și nu trebuie utilizate. Pneurile cu o adâncime a suprafeței de rulare mai mică de 5/32” (4 mm) nu se comportă bine pe zăpadă și zloată și nu trebuie utilizate la deplasările în condiții de iarnă.

Pentru a îmbunătăți caracteristicile de manevrabilitate ale vehiculului și pentru a minimiza hidroplanarea în condiții de carosabil umed, montați pneurile cu cea mai adâncă suprafață de rulare în partea din față a vehiculului.

Folosiți tabelul ca îndrumare generală la măsurarea adâncimii suprafeței de rulare.

> 5/32” Pneurile au o suprafață de rulare suficientă
3/32” – 4/32” Înlocuiți sau rotiți pneurile în curând; este posibil să fie compromis comportamentul pneurilor în condiții de umiditate sau zăpadă
< 2/32” Înlocuiți pneurile

Folosirea unui șubler pentru verificarea adâncimii suprafeței de rulare

Folosiți un șubler pentru verificarea adâncimii suprafeței de rulare pentru a măsură cu precizie pneurile pe exteriorul, mijlocul și interiorul suprafeței de rulare. Pentru a măsură, extindeți indicatorul de uzură a suprafeței de rulare în una dintre canelurile suprafeței principale de rulare.