Luminile de stare ale portului de încărcare

Când portul de încărcare este deschis, lumina de stare își schimbă culoarea pentru a comunica starea sa curentă și pentru a ajuta la depanarea problemelor în situația puțin probabilă în care apare o problemă. Rețineți că lumina portului de încărcare se stinge după o scurtă perioadă de timp dacă vehiculul este blocat (de exemplu, dacă vă apropiați de mașină în timp ce aceasta se încarcă de ceva timp).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când conectați vehiculul la priză, luați în considerare monitorizarea culorii portului de încărcare înainte de a vă îndepărta. Dacă observați o lumină roșie sau galbenă și depanați problema înainte de a pleca, puteți asigura o sesiune de încărcare reușită.
Culoarea luminii portului de încărcare Semnificație Ce trebuie făcut

ALB - CONTINUU

(comportament normal)

Model Y este pregătit pentru încărcare și conectorul nu este introdus sau zăvorul portului de încărcare este deblocat și conectorul este pregătit să fie îndepărtat. Introduceți conectorul de încărcare dacă doriți să efectuați încărcarea sau îndepărtați conectorul de încărcare dacă încărcarea s-a finalizat.

ALBASTRU - INTERMITENT

(comportament normal)

Model Y comunică în mod activ cu stația de încărcare. Nimic. Așteptați câteva secunde până când portul de încărcare începe să lumineze intermitent în culoarea verde (încărcare) sau devine albastru continuu (este programată o sesiune de încărcare în viitor).

ALBASTRU - CONTINUU

(poate fi necesară o intervenție)

Model Y detectează conectarea conectorului și că sesiunea de încărcare este programată să înceapă într-un moment specificat din viitor. Nu se încarcă în mod activ. Dacă doriți să efectuați încărcarea imediat, dezactivați Încărcare programată sau atingeți Pornire încărcare pe ecranul tactil sau în aplicația mobilă. Dacă se dorește setarea Încărcare programată, nu mai este necesară nicio altă acțiune. Rețineți că încărcarea programată memorează locația dvs.

VERDE - INTERMITENT

(comportament normal)

Încărcarea este în curs. Pe măsură ce vehiculul Model Y se apropie de nivelul maxim de încărcare, încetinește frecvența luminii intermitente. Nimic. Îndepărtați cablul de încărcare după finalizarea încărcării.

VERDE - CONTINUU

(comportament normal)

Încărcarea este finalizată. Îndepărtați cablul de încărcare când sunteți pregătit de deplasare.

GALBEN - CONTINUU

(acțiune necesară)

Conectorul nu este conectat complet la portul de încărcare. Realiniați conectorul la portul de încărcare și introduceți complet. Dacă problema persistă, inspectați portul de încărcare și conectorul pentru a depista eventualele obstrucții. Dacă nu se găsesc obstrucții, încercați cu un alt cablu de încărcare.

GALBEN - INTERMITENT

(acțiune necesară)

Model Y încarcă la un curent redus deoarece nu este introdus complet în portul de încărcare. Realiniați conectorul la portul de încărcare și introduceți complet. Dacă problema persistă, inspectați portul de încărcare și conectorul pentru a depista eventualele obstrucții. Dacă nu se găsesc obstrucții, încercați cu un alt cablu de încărcare.

ROȘU - CONTINUU

(acțiune necesară)

S-a detectat o eroare și încărcarea s-a oprit sau nu poate începe. Verificați dacă pe pe ecranul tactil apare un mesaj de eroare. Dacă nu există nicio eroare, încercați să utilizați un alt cablu de încărcare sau să resetați sursa de încărcare (consultați luminile de stare de pe Mobile Connector sau de pe Wall Connector, dacă este cazul). Dacă un alt cablu de încărcare nu funcționează, opriți și porniți vehiculul utilizând ecranul tactil și încercați din nou.

FĂRĂ LUMINĂ

(comportament normal)

Model Y este blocat și o perioadă de timp s-a aflat în modul de hibernare. Nimic. Deblocarea vehiculului sau apăsarea butonului de pe mânerul de încărcare va determina reafișarea luminii de stare a portului de încărcare.