Instalarea suportului pentru plăcuța de înmatriculare față

Pentru a respecta jurisdicțiile în care se impune o plăcuță de înmatriculare pe partea din față a vehiculului, Model Y este echipat cu un suport pentru plăcuța de înmatriculare. Acest suport urmează forma barei de protecție față a vehiculului și este fixat cu ajutorul unui adeziv puternic.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla recomandă efectuarea acestei proceduri pe un vehicul curat și uscat, într-o zi călduroasă. În condiții de răcoare și/sau umezeală, performanța adezivului poate fi redusă.

Pentru instalarea suportului pentru plăcuța de înmatriculare față:

 1. Luați alcool izopropilic și testați-l pe o suprafață vopsită nevizibilă de pe vehicul pentru a confirma că nu deteriorează și nu înlătură vopseaua.
 2. Curățați locul de montare cu alcool izopropilic și lăsați la uscat timp de cel puțin un minut.
 3. Îndepărtați complet banda de protecție de pe adezivul din partea de sus a suportului și îndepărtați parțial banda din partea de sus a adezivului de pe fiecare latură. Lăsați aplicată jumătatea inferioară a benzii de pe laturi și pliați banda neatașată spre exterior pentru a o îndepărta cu ușurință după ce aliniați suportul cu bara de protecție.
  Partea din spate a suportului pentru plăcuța de înmatriculare cu bandă adezivă îndepărtată din partea superioară și parțial îndepărtată de pe fiecare latură.
 4. În timp ce înclinați partea superioară a suportului pentru plăcuța de înmatriculare pentru a o îndepărta de bara de protecție (pentru ca aceasta să nu adere la locul greșit), aliniați partea centrală inferioară a suportului pentru plăcuța de înmatriculare cu mijlocul grilei, conform ilustrației.
  Săgeți care indică alinierea centrului inferior al plăcuței de înmatriculare cu mijlocul grilei.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Aliniați suportul cât mai exact posibil, deoarece nu îl veți putea repoziționa odată ce a acesta a aderat la bara de protecție.
 5. Dacă este aliniat corect, mutați partea de sus a barei de protecție pe bara de protecție și aplicație presiune, astfel încât aceasta să fie ținută în loc de adeziv.
  Săgeți care indică apăsarea părții superioare a suportului pentru plăcuța de înmatriculare pe bara de protecție.
 6. Îndepărtați banda rămasă de pe laturile suportului, apoi apăsați bine întregul suport pe bara de protecție, asigurându-vă că suportul este ținut pe poziție de toate zonele cu adeziv.
 7. Odată ce suportul este montat în siguranță, utilizați cele patru șuruburi furnizate pentru a atașa plăcuța de înmatriculare de suport (strângeți la 3 Nm/2,2 ft-lb).
  Partea din față a vehiculului, evidențiată cu șuruburi pentru suportul plăcuței de înmatriculare.