Jármű szervizintervallumok

Gépjárművét általában szükség esetén kell szervizelni. A Tesla az adott gépjárműnek megfelelően a következő karbantartási elemeket és intervallumokat javasolja a Model Y folyamatos megbízhatóságának és hatékonyságának biztosítása érdekében.
  • Fékfolyadék ellenőrzése 4 évente (gondoskodjon a cseréjéről, ha szükséges).*
  • Légkondicionáló páramegkötő betétjének cseréje 4 évente.
  • Utastér levegőszűrőjének cseréje 2 évente (vagy 3 évente HEPA-szűrő és szénszűrő esetén, ha van). A Kínában található járművek esetén cserélje ki a HEPA- és a szénszűrőket minden évben.
  • HEPA-szűrők cseréje 3 évente (vagy évente Kínában)
  • Féknyergek tisztítása és kenése évente vagy 12 500 mérföld (20 000 km) megtétele után, ha általában olyan területen vezet, ahol télen sózzák az utakat
  • Gumiabroncsok felcserélése minden 6250 mérföld (10 000 km) után, vagy ha a profilmélység-különbség 2/32 hüvelyk (1,5 mm) vagy nagyobb (melyek közül az előbb bekövetkezőt kell figyelembe venni)

*A vontatás, hegyi lejtőkön való lejutás vagy Performance vezetés miatti erős fékhasználat – különösen a forró és párás környezetben lévő járművek esetében – szükségessé teheti a fékfolyadék gyakoribb ellenőrzését és cseréjét.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
A jelen útmutató mindegyik eljárását száraz és jól megvilágított területen végezze el. Az Ön biztonsága érdekében csak akkor végezzen el egy adott eljárást, ha biztosnak érzi magát azzal kapcsolatban, és minden esetben kövesse a vonatkozó utasításokat.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az akkumulátor hűtőfolyadék-tartályának felnyitásából származó károkat nem fedezi a jótállás.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A fenti intervallumok jellegzetes vezetői magatartáson és vezetési helyzeteken alapulnak. A Model Y járművet azonban általában szükség szerint kell karbantartani; a különböző körülményektől, például a vezetési szokásoktól, a használattól, a környezeti körülményektől stb. függően előfordulhat, hogy a fenti karbantartási elemeket a megadottnál gyakrabban vagy ritkábban kell cserélni. Továbbá a fenti lista nem tekintendő teljes körűnek, és tartalmazza a fogyóalkatrészeket, mint például ablaktörlők, fékbetétek, kisfeszültségű ólomsavas akkumulátor (ha rendelkezésre áll), stb.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A jótállás nem fedezi a Tesla által nem hitelesített szerelők által végzett karbantartási vagy javítási munkákból eredő károkat és meghibásodásokat.