Az első rendszámtáblatartó felszerelése

A Model Y jármű rendszámtáblatartóval van felszerelve a rendszámtáblának a jármű elejére történő felszerelését előíró jogszabályoknak való megfelelés érdekében. A tartó illeszkedik a jármű első lökhárítójának alakjához és erős ragasztóanyaggal van rögzítve.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla azt javasolja, hogy meleg időben, tiszta és száraz járművön végezze el ezt az eljárást. A hideg és/vagy nedves idő csökkentheti a ragasztóanyag hatékonyságát.

Az első rendszámtáblatartó felszereléséhez:

 1. A jármű fényezett, de nem látható területére vigyen fel izopropil-alkoholt, és ellenőrizze, hogy nem az nem károsítja-e a felületet, illetve nem oldja-e le a festéket.
 2. A felszerelés helyét tisztítsa le izopropil-alkohollal, és legalább egy percig hagyja száradni.
 3. A tartó tetején lévő ragasztóanyagról teljesen távolítsa el a védőszalagot, és részben távolítsa el a védőszalagot az oldalakon lévő ragasztóanyagról is. Az oldalakon lévő szalag alsó felét hagyja a helyén, a leszedett szalagot pedig hajtsa félre, hogy könnyedén el tudja távolítani, miután a tartót a lökhárítóra illesztette.
  A rendszámtáblatartó hátoldala, felülről eltávolított, és mindkét oldalról részben eltávolított védőszalaggal.
 4. Miközben a rendszámtáblatartó tetejét a lökhárítóval ellentétes irányba dönti (megakadályozva ezzel, hogy rossz helyzetben rögzüljön), illessze a rendszámtáblatartó aljának közepét egy vonalba a hűtőráccsal, az ábrán látható módon.
  Nyilak jelzik a rendszámtábla alsó középső részének a rács közepéhez történő illesztését.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Próbálja meg a lehető legpontosabban a helyére igazítani a tartót, mert miután felragasztja a lökhárítóra, többé nem tudja majd áthelyezni.
 5. Amikor sikerült megfelelően beigazítania, tolja a tartó tetejét a lökhárítóhoz, majd alkalmazzon nyomást, hogy a tartó ragasztóanyaga rögzüljön.
  Nyilak jelzik a rendszámtáblatartó felső részének a lökhárítóhoz történő nyomását.
 6. Ezután távolítsa el a tartó oldalairól is a maradék szalagot, majd határozottan nyomja az egész tartót a lökhárítóra, hogy a tartó minden ragasztóanyaggal bevont területe megfelelően rögzüljön.
 7. Ha a tartót már biztonságosan rögzítette, a mellékelt csavarokkal erősítse a rendszámtáblát a tartóhoz (húzza meg 3 Nm/2,2 fontláb nyomatékkal).
  A jármű eleje, amelyen a rendszámtáblatartó csavarjai kiemelve láthatók.