Abroncsnyomások

A gumiabroncsok nyomása megjelenik az érintőképernyőn az autóállapot-kijelző kártyaterületén vagy a Kezelőelemek > Szerviz lehetőség megérintésével. Az egyes gumiabroncsok nyomása a Model Y ábrázolásán jelenik meg a gumiabroncsnyomás utolsó mérésének időpontjával. Az érintőképernyőn a gépjármű ajánlott hideg abroncsnyomása is megjelenik, így könnyedén meghatározhatja, hogy mennyire fújja fel a gumiabroncsokat. A Kezelőelemek > Megjelenítés > Abroncsnyomás lehetőség megérintésével kiválaszthatja, hogy az abroncsnyomások értékeit Bar vagy PSI mértékegységben kívánja megjeleníteni.

Az abroncsnyomást a Tesla mobilalkamazásban is megtekintheti.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Lehetséges, hogy egy rövid ideig vezetnie kell ahhoz, hogy az ábrán megjelenjenek a gumiabroncsnyomások.

Az abroncsnyomások ellenőrzése és beállítása

Kövesse az alábbi lépéseket, amikor az abroncsok kihűltek, és a Model Y több mint három órán át álló helyzetben volt:

 1. Tekintse meg a vezetőoldali középső ajtóoszlopon lévő Abroncs és terhelés információs címkét az abroncsok célnyomásértékeiért.
 2. Vegye le a szelepsapkát.
 3. Illesszen be szorosan egy pontos abroncsnyomásmérő műszert a szelepbe a nyomás megméréséhez.
 4. Szükség szerint töltsön be vagy engedjen ki levegőt az ajánlott nyomás eléréséhez.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Levegő kiengedéséhez nyomja meg a szelep közepén a fém szárat.
 5. Ellenőrizze újra a nyomást a pontos nyomásmérővel.
 6. Szükség szerint ismételje meg a 3. és 4. lépéseket, amíg az abroncsnyomás helyes nem lesz.
 7. Tegye vissza a szelepsapkát, hogy megelőzze a szelep szennyeződését. Rendszeresen ellenőrizze a szelep épségét és hogy nem ereszt-e.

Az abroncsnyomások megtartása

A gumiabroncsokat mindig a gumiabronccsal és terheléssel kapcsolatos információkat tartalmazó címkén feltüntetett nyomásértékekre kell felfújni, akkor is, ha azok eltérnek a gumiabroncsra nyomtatott értéktől. Az Abroncs és terhelés információs címke a középső ajtóoszlopon található, és akkor látható, amikor a vezetőoldali ajtó ki van nyitva.

Utánfutó vontatása esetén ne az abroncs- és terhelésinformációs címkén látható abroncsnyomásokat alkalmazza. Ehelyett használja a vontatásról szóló szakaszban található abroncsnyomásokat a kezelési kézikönyvben.

Borostyán ikon, egy gumiabroncs szimbólumban található felkiáltójellel
Az abroncsnyomás jelzőfénye az érintőképernyőn figyelmezteti Önt, ha egy vagy több abroncs nyomása túl magas vagy túl alacsony.

Az abroncsnyomás jelzőfénye nem alszik ki azonnal az abroncsnyomás módosítása után. Miután felfújta az abroncsot az ajánlott nyomásra, vezessen legalább 15 mph (25 km/h) sebességgel rövid ideig, hogy aktiválja az Abroncsnyomás-figyelő rendszert (TPMS, Tire Pressure Monitoring System), amely kikapcsolja az abroncsnyomás jelzőfényét.

Ha a jelzőfény egy percen át villog, amikor csak bekapcsolja a Model Y járművet, a TPMS hibát észlel.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Hidegben csökken a gépjármű gumiabroncsainak nyomása. Ha a TPMS-jelzőfény megjelenik, vezetés előtt fújja fel a gumiabroncsokat. A gumiabroncsok egy PSI-t veszítenek a külső hőmérséklet minden 6 °C (10 °F) csökkenése esetén. A megfelelő abroncsnyomás segít megvédeni a gumiabroncsokat a kátyúktól, és javítja a hatótávolságot, ha megfelelően van felfújva.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
A hibák leggyakoribb oka az alacsony abroncsnyomás, ami miatt az abroncs túlhevülhet, ami komoly abroncsrepedezést, a futófelület szétválását vagy durrdefektet eredményezhet, ami miatt váratlanul elveszítheti a gépjármű fölött az uralmat és megnő a sérülés kockázata. Az alacsony abroncsnyomás miatt csökken a gépjárművel a következő töltésig megtehető táv és a futófelület élettartama.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Egy pontos nyomásmérővel ellenőrizze az abroncsnyomásokat, amikor az abroncsok hidegek. Mindössze egy mérföld (1,6 km) vezetés kellően felmelegíti az abroncsokat ahhoz, hogy az hatással legyen az abroncsnyomásra. Ha közvetlenül a napon vagy meleg időben parkol a gépjárművel, az is hatással van az abroncsnyomásokra. Ha melegen kell ellenőriznie az abroncsokat, számítson megnőtt nyomásértékekre. Ne engedjen ki levegőt a meleg gumiabroncsokból, hogy megfelelő nyomásértéket kapjon. Amikor egy meleg abroncs az ajánlott hideg felfújási nyomáson vagy az alatt van, az az abroncs veszélyesen alacsony nyomású.