A 2. generációs mobilcsatlakozó állapotjelző lámpái

Amikor a töltés folyamatban van, és a körülmények átlagosak, a Tesla logó fényei egymás után világítanak, a piros fény pedig kialszik. A probléma azonosításához figyelje meg ezeket a jelzőfényeket.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy vissza kell állítania az eszközt; ehhez húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből vagy az aljzatból.

Zöld jelzőfények Piros jelzőfény Jelentése Teendő
Mindegyik 1 másodpercig világít Nem világít Indítási folyamat. Nincs teendő. A mobilcsatlakozó épp bekapcsol.
Mindegyik világít Nem világít Bekapcsolva. A mobilcsatlakozó bekapcsolt és készenlétben áll, de nem tölt. Győződjön meg arról, hogy a mobilcsatlakozó a járműhöz van csatlakoztatva.
Váltakozó jelzőfények Nem világít A töltés folyamatban van. Nincs teendő. A mobilcsatlakozó sikeresen végzi a töltést.
Váltakozó jelzőfények 1 villanás A töltőáram erőssége lecsökkent, mert a rendszer magas hőmérsékletet észlelt a jármű csatlakozójánál. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből, majd csatlakoztassa újra. Próbáljon meg hűvösebb helyen tölteni, például a szabadban vagy az árnyékban. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Váltakozó jelzőfények 2 villanás A töltőáram erőssége lecsökkent, mert a rendszer magas hőmérsékletet észlelt a bemeneti csatlakozónál, amely a mobilcsatlakozó vezérlőjéhez kapcsolódik. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből és a falból. Győződjön meg arról, hogy az adapter teljesen be van illesztve, majd dugja a mobilcsatlakozót a falba, aztán pedig a járműbe. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Váltakozó jelzőfények 3 villanás A töltőáram erőssége lecsökkent, mert a rendszer magas hőmérsékletet észlelt a mobilcsatlakozó vezérlőjénél. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből, majd csatlakoztassa újra. Próbáljon meg hűvösebb helyen tölteni, például a szabadban vagy az árnyékban. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Váltakozó jelzőfények 4 villanás A töltőáram erőssége lecsökkent, mert a rendszer magas hőmérsékletet észlelt a fali aljzatnál. Győződjön meg arról, hogy az aljzat megfelel a töltéshez, és a csatlakozó megfelelően van behelyezve a foglalatba. Próbáljon ki egy másik aljzatot. Kétségek esetén forduljon villanyszerelőhöz.
Váltakozó jelzőfények 5 villanás A töltőáram erőssége lecsökkent, mert a rendszer az adapter meghibásodását észlelte. Győződjön meg arról, hogy a mobilcsatlakozó adaptere megfelelően van csatlakoztatva.
Nem világít 1 villanás Földelési hiba. Az elektromos áram egy potenciálisan nem biztonságos úton szivárog. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből, majd dugja be újra. Próbáljon ki egy másik aljzatot. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Nem világít 2 villanás Földelés elvesztése. A mobilcsatlakozó a földelés elvesztését észlelte. Győződjön meg arról, hogy az aljzat megfelelően van földelve. Próbáljon ki egy másik aljzatot. Kétségek esetén forduljon villanyszerelőhöz.
Nem világít 3 villanás Relé-/védőkapcsoló-hiba. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből, majd dugja be újra. Próbáljon ki egy másik aljzatot. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Nem világít 4 villanás Túlfeszültség és feszültségcsökkenés elleni védelem. Győződjön meg arról, hogy az aljzat megfelel a töltéshez, és a csatlakozó megfelelően van behelyezve a foglalatba. Próbáljon ki egy másik aljzatot. Kétségek esetén forduljon villanyszerelőhöz.
Nem világít 5 villanás Adapterhiba. Győződjön meg arról, hogy a mobilcsatlakozó adaptere megfelelően van csatlakoztatva.
Nem világít 6 villanás Vezérlési hiba. A vezérlési szint nem megfelelő. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből, majd dugja be újra. Próbáljon ki egy másik aljzatot. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Nem világít 7 villanás Szoftverhiba vagy hibás párosítás. Frissítse a jármű szoftverét, amennyiben elérhető. Ha nincs elérhető frissítés, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Nem világít Világít Az önellenőrzés sikertelen volt. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből, majd csatlakoztassa újra. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből és az aljzatból, majd csatlakoztassa újra.
Mindegyik világít 1 villanás Hőmérsékleti hiba. Próbáljon meg hűvösebb helyen tölteni, például a szabadban vagy az árnyékban. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.
Mindegyik világít 5 villanás Adapterhiba. A töltőáram erőssége 8 A-re van korlátozva. Húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből. Újból csatlakoztassa a mobilcsatlakozót a járműhöz. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, húzza ki a mobilcsatlakozót a járműből és az aljzatból, majd csatlakoztassa újra.
Nem világít Nem világít Elment az áram. Húzza ki a mobilcsatlakozót, és ellenőrizze, hogy az aljzatban van-e áram.