Az utastér levegőszűrőinek cseréje

A Model Y beépített levegőszűrőkkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák, hogy pollen, ipari károsanyag, por vagy egyéb részecskék jussanak az utastérbe a szellőzőkön keresztül. A Tesla azt javasolja, hogy ezeket a szűrőket 2 évente (Kínában évente) cserélje ki. Az utastéri szűrők a Tesla Shopban (Kínában pedig itt: https://shop.tesla.cn/) vásárolhatók meg.

Az utastéri szűrők cseréje:

 1. Kapcsolja ki a klímaberendezést.
 2. Tolja a jobb oldali első ülést teljesen hátrafelé, és vegye ki a padlószőnyeget.
 3. Egy feszítő szerszámmal óvatosan pattintsa ki a kapcsokat, amelyek a jobb oldali elülső lábtér fedelét a műszerfalhoz rögzítik. Ezután a lábtér fedélét megtámasztva válassza le a két elektromos csatlakozókat, és tolja félre a fedelet.
  • A világításhoz óvatosan nyomja le a fület, miközben kioldja a csatlakozót.
  • A hangszóróhoz óvatosan igazítsa meg a jármű felőli csatlakozót úgy, hogy a kis fül kinyíljon a lábtér fedelének oldalsó csatlakozójából, miközben kioldja a csatlakozót.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  FIGYELMEZTETÉS
  A sérülések elkerülése érdekében ne húzza meg a vezetékeket a csatlakozók leválasztásakor. A csatlakozók leválasztásakor ügyeljen arra, hogy a csatlakozókat a műanyag részeknél fogva húzza meg.
 4. A megfelelő szerszámmal felülről lefelé haladva óvatosan fejtse le a jobb oldali panelt a középkonzolról.
 5. Távolítsa el a 6 mm-es csavart, amely az utastéri szűrőfedelet a légkondicionáló (HVAC) modulhoz rögzíti, majd oldja ki az utastéri szűrőfedelet, és tolja félre. Bizonyos járművek esetében fülek helyettesítik a 6 mm-es csavart: mutató- és hüvelykujjával nyomja össze az utastéri szűrőfedél alján található két fület. Az eltávolításhoz döntse kifelé a fedelet.
 6. A felső utastéri szűrő fülét hajtsa kifelé.
 7. A felső utastéri szűrő füleit megtartva húzza ki a felső szűrőt az HVAC-modulból.
 8. Az alsó utastéri szűrő felső fülét megtartva húzza az alsó szűrőt felfelé, majd kifelé az HVAC-modulból.
 9. Ügyeljen arra, hogy a két új szűrőn lévő nyilak a jármű hátsó része felé nézzenek. Helyezze az alsó utastéri szűrőt a HVAC-modulba, és engedje le a helyére. Ezután helyezze fölé a felső utastéri szűrőt.
 10. Hajtsa befelé a füleket, hogy a szűrőfedelet fel lehessen szerelni.
 11. A szűrőfedél felszereléséhez akassza be a fedél alsó fülét, majd tekerje be a 6 mm-es csavart. 1,2 Nm/0,89 láb-font nyomatékkal húzza meg a csavart. A 6mm-es csavar helyett fülekkel szerelt járművek esetében tegye helyére az utastéri szűrőfedél felső szélét, majd rögzítse a füleket a légkondicionáló (HVAC) modul alján.
 12. Csatlakoztassa újra a két elektromos csatlakozót a jobb oldali lábtér fedélben lévő alkatrészekhez, majd a nyomókapcsokkal rögzítse a fedelet.
 13. Igazítsa a jobb oldali panelt a középkonzol első és hátsó hornyához, majd nyomja be, hogy a kapcsok a helyükre pattanjanak.
 14. Helyezze vissza a padlószőnyeget, majd tolja vissza a jobb oldali utasülést.