Bluetooth-eszköz párosítása

A párosítással lehetővé válik, hogy Bluetooth telefont kihangosítva hívásokat kezdeményezzen és fogadjon, hozzáférjen a névjegyzékhez, illetve a legutóbbi hívásokhoz stb. A médiafájlok telefonról történő lejátszását szintén lehetővé teszi. Egy telefon párosítását követően a Model Y képes csatlakozni ahhoz, ha a telefon a hatótávolságban van.

Telefon párosításához, a Model Yutasterében ülve kövesse ezeket a lépéseket:

 1. Gondoskodjon róla, hogy az érintőképernyő és a telefon is be legyen kapcsolva.
 2. A telefonon engedélyezze a Bluetooth-funkciót és gondoskodjon róla, hogy az legyen felfedezhető.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Ehhez egyes telefonokon a művelet hátralévő részét a Bluetooth-beállításokban kell töltenie.
 3. Érintse meg az érintőképernyő tetején lévő Bluetooth-ikont.
 4. Az érintőképernyőn érintse meg az Új eszköz hozzáadása > Keresés indítása lehetőséget. Az érintőképernyőn megjelenik a hatótávolságon belül elérhető összes Bluetooth-készülék listája.
 5. Az érintőképernyőn érintse meg a párosítani kívánt telefont. Az érintőképernyőn néhány másodpercen belül megjelenik egy véletlenszerűen generált szám, és a telefonon ugyanennek a számnak kell láthatónak lennie.
 6. Ellenőrizze, hogy a telefonon és az érintőképernyőn ugyanaz a szám jelenik-e meg. Ezt követően a telefonon erősítse meg párosítási szándékát.
 7. Ha a telefonon erre irányuló kérés válik láthatóvá, adja meg, hogy a Model Y számára engedélyezi-e a névjegyzékhez és médiafájlokhoz való hozzáférést.

Párosítás esetén a Model Y automatikusan csatlakozik a telefonhoz, az érintőképernyőn pedig a telefon neve mellett megjelenik az aktív kapcsolatot jelző Bluetooth-szimbólum.

A Bluetooth-beállítások képernyője bármikor megjeleníthető a csatlakoztatott eszközre vonatkozó beállítások módosítása érdekében. Egy csatlakoztatott telefon kijelölhető például Elsőbbségi eszköz készülékként. Ez olyan helyzetekben hasznos, amikor egynél több telefon van csatlakoztatva, és mindkét telefont gyakran használják egyszerre a Model Y gépkocsiban. Model Y a többi eszköz előtt próbál automatikusan csatlakozni az elsőbbségi készülékhez.