Tetőcsomagtartó felszerelése:

A Tesla Shopon (Kínában https://shop.tesla.com/ vagy https://shop.tesla.cn/) vásárolhat tetőcsomagtartót a járművéhez, hogy a szörfdeszkákhoz vagy kajakokhoz hasonló tárgyakat a jármű tetején szállítson. A tetőcsomagtartó felszerelése

 1. Alaposan tisztítsa meg a jármű tetejét az üvegen lévő nyilak helye körül, és hagyja megszáradni.
 2. A talppárnák tetején található nyíl ikonok mutatják, hogy a jármű melyik sarkára kell felhelyezni a párnát és a hozzá tartozó dörzsölésgátló szalagot.
 3. Mérjen ki 227 mm-t a bal oldali első üveglap elülső szélétől. Igazítsa az üvegen lévő nyilat a dörzsölésgátló szalagon lévő nyílhoz, majd helyezze fel a dörzsölésgátló szalagot a járműre a szegély mentén. Ismételje meg ezt a lépést a jobb első oldalon.
 4. Mérjen ki 412 mm-t a bal oldali hátsó üveglap hátsó szélétől. Igazítsa az üvegen lévő nyilat a dörzsölésgátló szalagon lévő nyílhoz, majd helyezze fel a dörzsölésgátló szalagot a járműre a szegély mentén. Ismételje meg ezt a lépést a jobb hátsó oldalon.
 5. A nyíl helyén óvatosan húzza vissza a gumitömítést egy csipeszes szerszámmal.
 6. A csipeszes szerszámot a helyén tartva helyezze be a sínkapcsot a nyíl helyénél.
 7. Távolítsa el a csipeszes szerszámot, ügyelve arra, hogy a kapocs illeszkedjen az üveg alatti fém horonyba. Húzza felfelé és tekergesse, hogy megbizonyosodjon a megfelelő rögzülésről. Ügyeljen arra, hogy a kampó közepe egy vonalban legyen a nyíllal. Ismételje meg ezeket a lépéseket a jármű többi sarkán.
 8. Helyezze a bal első párnát a vezetőoldali első kapocs fölé. Használja az ikont, hogy azonosítsa és a megfelelő helyre szerelje fel a megfelelő párnát. Ismételje meg ezeket a lépéseket a többi párna felhelyezéséhez a járműre.
 9. A keresztrudak felszerelése: győződjön meg arról, hogy mind a négy kampó be van akasztva, megfelelő helyen vannak és függőlegesek. Ezután óvatosan helyezze az első és hátsó keresztrudakat a párnákra.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Az első keresztrúd hosszabb, mint a hátsó keresztrúd.
 10. Szerelje fel a szárnyas anyákat, és kézzel húzza meg mindegyik tartókonzolon.
 11. Húzza meg a szárnyasanyákat a hex kulccsal, amíg a tartókonzol sztabilan nem rögzül a járműhöz. Javasoljuk a 2,5-3,5 Nm-es meghúzást. A tartókonzol megfelelő felszerelésének ellenőrzéséhez húzza meg minden irányban, és győződjön meg arról, hogy nem mozdul el. A rendszer rögzítéséhez a szárnyasanyán lévő jelölésnek igazodnia kell a tartókonzolon lévő jelöléssel.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A túlhúzás a jármű károsodásához vezethet.
 12. Használja a kulcsot az egyes tartókonzolok rögzítéséhez.
 13. Ellenőrizze, hogy az első és a hátsó keresztrudak biztonságosan rögzítve vannak-e, ehhez minden irányban húzza meg őket.
 14. Szerelje fel a fedelet. Kezdje az alsó széllel, majd nyomja a tetejét a helyére.