Kamerák kalibrálása

Model Y járművének pontosan kell manővereznie az Autopilot funkcióinak használata közben. Ezért némelyik funkció előszöri használata előtt, illetve bizonyos típusú szervizelések esetén a kameráknak teljes önkalibrálást kell végezniük. Az Ön kényelme érdekében a érintőképernyőn megjelenik egy folyamatjelző.

A kalibrálás befejeződése után az Autopilot funkciói készen állnak a használatra. A kalibrálás tipikusan 20–25 mérföld (32–40 km) levezetése után fejeződik be, azonban a távolság az út- és időjárási viszonyok függvényében változhat. Például a kalibrálás hamarabb befejeződik, ha többsávos, egyenes úton, például országúton vagy autópályán vezet, ahol jól láthatóak a sávjelzések (az aktuális sávban és a szomszédos sávokban is). Amennyiben Model Y járműve a leírt körülmények között nem fejezte be a kalibrálási folyamatot 100 mérföld (160 km) megtétele után, forduljon a Tesla vállalathoz.

Ha egy kamera elmozdul a kalibrált helyzetéből (például a kamerát vagy a szélvédőt kicserélték), törölni kell a kalibrációt. Ehhez érintse meg a Kezelőelemek > Szerviz > Kamera kalibrálása > Kalibráció törlése lehetőséget. Ha a kalibráció törlődött, a Model Y újra elvégzi a kalibrálást. Bár ez sok esetben segít a kamerák újrakalibrálásában, előfordulhat, hogy a Kalibráció törlése nem oldja meg az összes kamerával és érzékelővel kapcsolatos problémát.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A kamerák kalibrálásához az aktuális sáv és a szomszédos sávok (a jármű mindkét oldalán legalább két sáv) sávelválasztó vonalainak jó láthatósága szükséges. A legjobb eredmény érdekében vezessen egy (ideális esetben legalább ötsávos) jól látható sávelválasztó vonalakkal rendelkező, minimális forgalmú autópálya középső sávjában.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha olyan funkciót próbál meg használni, amely a kalibrálási folyamat befejezéséig nem érhető el, a funkció nem kapcsol be, és az érintőképernyőn megjelenik egy üzenet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Model Y járművének meg kell ismételnie a kalibrálási folyamatot, ha a kamerákat a Tesla szervizelte, valamint egyes esetekben a szoftverfrissítések után is.