A fékek bekoptatása

A fékbetétek és/vagy a féktárcsák cseréje után be kell koptatni a fékeket. Emellett a fékek csiszolásával megszüntethetők az olyan helyzetek is, amikor a fékezés közben a fékek magas, csikorgó hangot adnak ki, különösen akkor, ha a zaj esőben, illetve hideg és/vagy nyirkos időben jelentkezik, vagy ha felületi rozsda borítja a fékalkatrészeket. Ne feledje, hogy minden tárcsafékkel rendelkező jármű esetében tapasztalható ez a helyzet, amely a fékteljesítményt nem befolyásolja.

A fékek bekoptatása előtt lépjen a Kezelőelemek > Szerviz menüponthoz, és ellenőrizze, hogy az abroncsnyomás megfelel a műszaki specifikációkon belüli. Az ajánlott abroncsnyomásokat az utasoldali ajtóoszlopon vagy a jármű kezelői kézikönyvében találja.

A fékek bekoptatása:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Feltétlenül tartson be minden helyi közlekedésbiztonsági szabályt, és a manővereket kizárólag olyan megfelelő helyszínen végezze, ahol nincs vagy csak kicsi a forgalom, és az ilyen jellegű tevékenység törvényes.
  1. Vezesse a járművet egyenes úton körülbelül 80–90 km/h sebességgel.
  2. A fékpedálra gyakorolt közepes erősségű, egyenletes nyomással lassítsa le a járművet 15 km/h sebességre, majd engedje fel a pedált.
  3. Ismételje meg ezt az eljárást 6 alkalommal, és az egyes fordulók között várjon legalább 30 másodpercet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha a zaj továbbra is hallható, mobilalkalmazásán keresztül ütemezzen be egy időpontot szervizre.