A talajvilágítás ellenőrzése

Ha járműve ablaka nem működik megfelelően (vagy ha az üveg nem ereszkedik le kissé az ajtó nyitásakor), akkor végezze el a(z) Az ablakok kalibrálása ellenőrzést. Ha a probléma így sem oldódik meg, próbálkozzon a következővel:

  1. Mindegyik ajtókeret alatt található egy-egy talajvilágítás. Győződjön meg róla, hogy a talajvilágítás működik. Ha nem világít, kérjen időpontot a szerviztől a mobilalkalmazáson keresztül. Habár ez az eljárás az ablakok kalibrálására szolgál, ha a talajvilágítás nem működik, előfordulhat, hogy az ablakokat is érintő elektromos hiba lépett fel. Ha a világítás működik, folytassa a következő lépésekkel.
  2. Keresse meg a talajvilágítás rögzítőelemének egyik oldalán lévő fület. Műanyag feszítőeszközzel vagy lapos fejű csavarhúzóval feszítse le a talajvilágítást az ajtókeretről.
  3. Óvatosan húzza le a talajvilágítást, hogy megnézze annak csatlakozását a kábelköteghez – ha a kábel biztonságosan csatlakozik a világításhoz, húzza ki a csatlakozón lévő fül megnyomásával, és csúsztassa ki a világítás rögzítőelemét a kábelkötegből. Lehet, hogy a kábelköteg meglazult vagy egy kicsit kijött a helyéről, ezért a kihúzása és újbóli bedugása megoldhatja a problémát.
  4. Csatlakoztassa újra a világítást a kábelköteghez, és szerelje vissza a talajvilágítás rögzítőelemét. Amikor helyreáll az áramellátás, az ablaknak is kissé le kell ereszkednie.
  5. Próbálja meg óvatosan becsukni az ajtót, ügyelve arra, hogy az ablak kissé leereszkedjen az ajtó csukása előtt, majd a becsukást követően felemelkedjen. Ha ez a megoldás nem működik, akkor lehet, hogy magával a talajvilágítással van gond (amelyet online meg lehet vásárolni), vagy pedig a kábelköteggel. Forduljon a Tesla szervizhez a mobilalkalmazáson keresztül, és kérjen időpontot a szervizelésre.